30.06.14

Суп з цвітною капустою



На м"ясному бульйоні. 

1/2 качана цвітної капусти 
500-600г м'яса 
2 цибулини 
1 морква 
2 лаврових листа 
сіль 
4-5 горошин чорного перцю 
100г вершкового масла 

Варити м'ясний бульйон на протязі 1,5 години. За пів години до готовності додати лавровий лист, перець, сіль і 1 цибулину. Процідити м'ясо, відокремити від кісток, порізати на шматочки. 

Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Порізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву пасерувати. У киплячий підсолений бульйон опустити капусту і варити протягом 10-12 хв. Капуста не повинна бути розвареною. Перед тим як блюдо зняти з плити, додати засмажку і м'ясо. Дати злегка покипіти. Додасть такому супчику барв томат у засмажці.


Дуже ніжний і смачний суп-пюре з цвітної капусти 

2 ст. л оливкової олії 
200 г цибулі 
1 головка цвітної капусти 
3 скл бульйону 
1 скл вершків 
лавровий лист 
кардамон 
сіль 
перець 
1 варене яйце 
зелень 

У каструлі підсмажити цибулю. Додати суцвіття цвітної капусти. Тушкувати 5 хв. Влити бульйон, вершки, лавровий лист, кардамон. Готувати 45 хв. Потовкти суп. Додати нарізане яйце, зелень.




З зеленим горошком

морква
цибуля
картопля
цвітна капуста
зелений горшок
сіль

Цибулю порізати та злегка підсмажити. У киплячу солону воду покласти цибулю, суцвіття капусти, терту моркву, шматки картоплі. За 5 хвилин до закінчення приготування додати свіжий чи консервований зелений горошок та петрушку. 


Смакуйте.

Немає коментарів: