Манник на молоці
1скл борошна
1скл манки
1скл цукру
1скл молока
2 яйця
гашене сода
2 яблуко
Молоко з'єднати з манкою, яйцями і цукром і залишити на 20хв.
Потім додати борошно і погашену соду.

На дно форми викласти почищені, порізане часточками яблуко.

Зверху викласти молочно-манну масу.

Пекти 40 хв.

Манник на сметані з капустою.
1кг білокачанної капусти
1скл манки
300 г сметани
1/3ч. л соди
150г вершкового масла
2яйця
1/3ч. л. солі
1скл борошна
У миску всипати манку, сметану і соду і залишити на якийсь час. Додати розтоплене вершкове масло, сіль, борошно, яйця і дрібно нашатковану капусту. Перемішати і пекти до готовності.
Фруктово-шоколадний манник.
1скл манки
1/3скл борошна
1/3скл цукру
3ч. л. какао
1/2ч. л. соди
1/3скл рослинного масла
3/4скл фруктового соку
фрукти по смаки
Цього разу я використала консервовані фрукти, тому замість соку брала сироп, а цукор додала за смаком. Змішати "сухі" складові, додати "рідкі", замісити тісто. Залишити на 30 хв. Фрукти викласти у форму, залити тістом. Пекти 30-40 хв при 200-210 градусах.
Манник на кефірі
1 скл манки
1 скл цукру
1 скл борошна
0,2 л кефіра
1 ч.л розпушувача або соди
сіль
Всі інгредієнти перемішати та дати постояти 30 хв. Викласти у форму. Пекти при 180 градусах 40 хв.
Манник на кислому молоці
В миску всипати 1 скл манки, 300 г кислого молока, 1/3 ч.л. соди перемішати та поставити у тепле місце на 20 хв. 150 г вершкового масла розтопити та влити у тісто. Додати 2 яйця, сіль, корицю, 100 г цукру, 1 скл борошна. Перемішати та вилити у форму. Пекти 30 хв при 180 градусах.
Манник без борошна
0,5 л кефіру
200 г вершкового масла
3-4 яйця
2 скл цукру
2 скл манки
1 ч.л гашеної соди
сіль
Розтерти масло з манкою. Додати решту компонентів та викласти у змащеу форму. Пекти при 180 градусах 35 хв.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар