08.07.14

Манник


Манник на молоці 

1скл борошна 
1скл манки 
1скл цукру 
1скл молока 
2 яйця 
гашене сода 
2 яблуко 

Молоко з'єднати з манкою, яйцями і цукром і залишити на 20хв.


Потім додати борошно і погашену соду.

                           

На дно форми викласти почищені, порізане часточками яблуко.

                          

Зверху викласти молочно-манну масу.

                         

Пекти 40 хв.

                        

Манник на сметані з капустою. 

1кг білокачанної капусти 
1скл манки 
300 г сметани 
1/3ч. л соди 
150г вершкового масла 
2яйця 
1/3ч. л. солі 
1скл борошна 

У миску всипати манку, сметану і соду і залишити на якийсь час. Додати розтоплене вершкове масло, сіль, борошно, яйця і дрібно нашатковану капусту. Перемішати і пекти до готовності. 



Фруктово-шоколадний манник. 

1скл манки 
1/3скл борошна 
1/3скл цукру 
3ч. л. какао 
1/2ч. л. соди 
1/3скл рослинного масла 
3/4скл фруктового соку 
фрукти по смаки 

Цього разу я використала консервовані фрукти, тому замість соку брала сироп, а цукор додала за смаком. Змішати "сухі" складові, додати "рідкі", замісити тісто. Залишити на 30 хв. Фрукти викласти у форму, залити тістом. Пекти 30-40 хв при 200-210 градусах.



Манник на кефірі

1 скл манки
1 скл цукру
1 скл борошна
0,2 л кефіра
1 ч.л розпушувача або соди
сіль

Всі інгредієнти перемішати та дати постояти 30 хв. Викласти у форму. Пекти при 180 градусах 40 хв.


Манник на кислому молоці

В миску всипати 1 скл манки, 300 г кислого молока, 1/3 ч.л. соди перемішати та поставити у тепле місце на 20 хв. 150 г вершкового масла розтопити та влити у тісто. Додати 2 яйця, сіль, корицю, 100 г цукру, 1 скл борошна. Перемішати та вилити у форму. Пекти 30 хв при 180 градусах.


Манник без борошна

0,5 л кефіру
200 г вершкового масла
3-4 яйця
2 скл цукру
2 скл манки
1 ч.л гашеної соди
сіль

Розтерти масло з манкою. Додати решту компонентів та викласти у змащеу форму. Пекти при 180 градусах 35 хв.

 
Смакуйте  

Немає коментарів: