01.08.14

Гусак з яблоками


1 тушка гусака 
тверді кислі яблука 
сіль 
перець 

Тушку гусака промити, обсушити. Проколоти шкіру виделкою під стегенцями, на черевці. Крила можна відрізати. Посолити поперчити. Для начинки яблука нарізати на четвертинки, видалити насінну коробку і начинити ними тушку, але не дуже щільно. Зашити черевце суворою ниткою або заколоти зубочистками. Шкіру на шиї заколоти зубочисткою. Покласти гусака на деко черевцем вгору, налити окропу на палець заввишки. Поставити в нагріту до 250 градусів духовку на 15-20 хв.


Потім зменшити вогонь до 180 градусів і смажити 1,5 - 2 години. Щоб скоринка була хрусткою поливайте гусака жирком, що витопився. За 20 хв до готовності укласти навколо тушки половини яблук - це буде гарнір. Готовність гусака перевіряйте проколом у самій товстій частині, сік, що витік, повинен бути прозорим. Гуся можна по черзі смажити на кожному боці.


Смакуйте 



Немає коментарів: