18.09.14

Сметанники


Тісто: 2ч. л сухих дріжджів, 250 мл молока, 3 яйця, 150 г цукру, 130 г вершкового масла, дрібка солі, борошно

Начинки: 450 г сметани, 4 ст. л розтопленого вершкового масла, 2 ст. л цукру, 4 ст. л борошна, 2 білка

2 жовтки для змащування

Дріжджі змішуємо з 1 ст. л цукру, розводимо в теплому молоці. Даємо підійти 10-15 хв. Яйця злегка збиваємо з цукром і сіллю. Додаємо 2 скл борошна, молоко. Перемішуємо і додаємо ще 2 скл муки. Замішуємо м'яке масло, додаємо вершкове масло кімнатної температури, вимішуємо до еластичності і ставимо підходити годину.


Сметану з'єднуємо з цукром, борошном, білками і маслом. Вимішуємо до гладкості.


З тіста формуємо кульки, викладаємо на деку на відстані 4-5 см один від одного. Даємо підійти хвилин 10-15. Потім денцем склянки робимо поглиблення.


Краї обмащуємо жовтком, а в поглиблення кладемо начинку.


Печемо 25 хв при 150 градусах.


Смакуйте 






Немає коментарів: