21.09.14

Пиріжки з содою



Тісто: 200 г м'якого масла, 1 скл сметани, кисляку або кефіру, яйце, сіль, сода гашена оцтом трохи менше пів ч, л., борошна приблизно 3-4 скл.

Замішуємо тісто, додаючи продукти в зазначеній послідовності.


В якості начинки у мене була картопля пюре навпіл з тушкованою квашеною капустою.


Ще робила з ягодами винограду з цукром.


І твердим сиром.


Відщипуємо тісто, розкочуємо коржик і кладемо начинку.


Ліпимо пиріжки.


Змащуємо яйцем.


Печемо при 200 градусах до готовності.


Сердечні пиріжки

Тісто: 1,5 скл борошна, 100 г вершкового масла, 3 жовтки, 4 ст.л сметани, 0,5 ч.л розпушувача, яйце для змащування, сіль

Начинка: 400 г сердець індика або курки, цибулина, 2 зубчику часнику, пучечок зелені, сіль, перець

Замісити тісто, огорнути його плівкою та поставити на годину у холодильник.

Серце відварити до готовності, промити холодною водою та нарізати невеликими кубиками. На вершковому маслі підсмажити цибулю та часник. Додати серце та смажити ще 2 хв. Додати зелень. 

Тісто розділити на 24 кульки та розкатати. На половину тіста викласти начинку та сформувати пиріжки. Змастити їх. Пекти 20 хв при 180 градусах. Пиріжки найсмачніші теплі.


Смакуйте 









Немає коментарів: