03.09.14

Фарширована цибуля


10 великих цибулин
2 відварені картоплини
2 жмені грибів
перець, сіль
1 яйце сире
100 г вершкового масла
1 ст. л борошна
1/2 скл сметани
зелень

Якщо гриби сухі, замочити і відварити (відвар не виливаємо), лісові відварюємо. Гриби дрібно ріжемо і смажимо з цибулею. Додаємо розім'яту картоплю, яйце, сіль, перець, зелень. Цибулю очистити, відрізати 1/3 з боку корінців, розібрати її на 2-3 шари з допомогою ложки. Для легкості цибулю можна опустити в окріп на пару хвилин.


Наповнити цибулю фаршем.


Укласти в змащену форму, залити топленим маслом і запекти 20 хвилин. Здачу з цибулі підсмажити, додати борошно. Залити грибним відваром. У киплячий соус додати сметану, сіль, перець. Можна залити цим соусом цибулю і посипати сиром, пекти ще кілька хвилин. Але мені здається що це зайве. Я відразу подаю.


Фарширована цибуля у тісті

Тісто: розтираємо 200 г вершкового масла, 2 яйця, 1/4 скл оцту. Додаємо 400 г борошна, замішуємо тісто та ставимо його в холодильник на 30 хв. Кожний цибулевий кошик огортаємо тістом.

Начинка: серцевину цибулин мілко ріжемо та тушкуємо у 3-4 скл сметани чи вершків. 200 г курячого філе прокручуємо через м'ясорубку. Маленьку черству булочку замочуємо у молоці. Поєднуємо тушковану цибулю, м'ясо, булочку, 4 яйця, 200 г розтопленого вершкового масла, солимо, перчимо та виливаємо у кошики. Запікаємо.


Смакуйте 




Немає коментарів: