Я велика шанувальниця цих солодощів, тому не змогла пройти повз. Приготування складається з двох етапів. Спочатку готують інвертний сироп.
350 г цукру
150 мл води
2 г лимонної кислоти
1,5 ч. л соди
Розчинити цукор у воді.
Постійно помішуючи, довести до кипіння.
Опустити лимонну кислоту, накрити кришкою і на слабкому маленькому вогні варити 15-30 хв без Помішування. Такий великий інтервал часу вийшов дослідним шляхом. У мене завжди виходить різний час приготування. Хоча вогонь завжди однаковий, не знаю з чим пов'язано. Сироп виходить приємного карамельного кольору і запаху. Даємо вистигнути суміші близько 1-1,5 години. Розводимо соду в 1 ст. л води і додаємо в сироп.
Перемішуємо і через 10-15 хв сироп готовий.
Тепер розпочинаємо готувати самі солодощі.
1 скл холодної води
2 скл цукру
160 г сиропу
25 г желатину
1/4 ч. л солі
Желатин розвести в 1/2 скл води і залишити набухати на 15-30 хв.
Залишки води змішати з цукром, сіллю, сиропом.
Помішуючи, довести до кипіння. Потім варити ще 8 хв, помішуючи. Желатин збити на маленькій швидкості, потім тонкою цівкою влити сироп. Збільшити швидкості і збивати 15 хв до загустіння. Викласти масу в промазану форму.
Залишаємо на кілька годин у холодильнику. У мене стоїть до ранку.
Вирізаємо формою маршмеллоу і обвалюємо його в крохмалі з цукровою пудрою.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар