10.04.14

Котлети

Є така неймовірна кількість рецептів котлет, що годі вигадувати. Я рідко коли готую їх однаково. Завжди шукаю, пробую. Щось подобається, щось ні. Але у  цілому, котлети важко зіпсувати.

Кукурудзяні котлети 

1 булочка 
1 цибулина 
600г фаршу 
1 яйце 
1/2 б консервованої кукурудзи 
рослинне масло 
борошно 
перець 
сіль 

Булочку замочіть на 5 хв у воді, відіжміть. Очищену цибулину дрібно наріжте і обсмажте в олії до золотистого кольору. М'ясний фарш, яйце, булочку, цибулю, кукурудзу перемішати до однорідної маси. Посоліть, поперчіть. Сформуйте котлети.  Обваляйте котлети в борошні і смажте на рослинній олії. 


Котлети із цікавою скоринкою. 

Фішка цих котлет в паніровці. Це подрібнені кукурудзяні пластівці. Зазвичай я так готую курячі котлети, просто обвалюю в паніровці і смажу.


Ще один варіант цікавої скоринки - подрібнені грецькі горіхи. 

 
З овочами

200 г фаршу
1 морквина
кабачок
цибулина
2 ст.л манки
сіль
зелень

Овочі натерти та віджати. Додати решту інгредієнтів. Сформувати котлети, обсмажити.


Курячо-кабачкові котлети

1 яйце
70 г борошна
цибулина
1 кг кабачків
1 кг курячих грудок

До курячого фаршу додати натертий кабачок без соку та решту інгредієнтів. Посмажити.


З сиром

1:1 фарш та сир. Додати яйце та зелень. Такі котлетки смачні і  на пару.


З вермішеллю

1/2 скл фарша
1/2 скл молока
1 ст.л сухої вермішелі
цибулина
морквина

Мясо пропустити через мясорубку з морквою та цибулею. Вермішель на 30-40 хв залити холодним молоком та підмішати до фаршу. Ще раз пропускаємо масу через м'ясорубку. Солимо, перчимо. Формуємо котлети. Пекти 15-20 хв.



Смакуйте.

Немає коментарів: