Є така неймовірна кількість рецептів котлет, що годі вигадувати. Я рідко коли готую їх однаково. Завжди шукаю, пробую. Щось подобається, щось ні. Але у цілому, котлети важко зіпсувати.
Кукурудзяні котлети
1 булочка
1 цибулина
600г фаршу
1 яйце
1/2 б консервованої кукурудзи
рослинне масло
борошно
перець
сіль
Булочку замочіть на 5 хв у воді, відіжміть. Очищену цибулину дрібно наріжте і обсмажте в олії до золотистого кольору. М'ясний фарш, яйце, булочку, цибулю, кукурудзу перемішати до однорідної маси. Посоліть, поперчіть. Сформуйте котлети. Обваляйте котлети в борошні і смажте на рослинній олії.
Котлети із цікавою скоринкою.
Фішка цих котлет в паніровці. Це подрібнені кукурудзяні пластівці. Зазвичай я так готую курячі котлети, просто обвалюю в паніровці і смажу.
Ще один варіант цікавої скоринки - подрібнені грецькі горіхи.
З овочами
200 г фаршу
1 морквина
кабачок
цибулина
2 ст.л манки
сіль
зелень
Овочі натерти та віджати. Додати решту інгредієнтів. Сформувати котлети, обсмажити.
Курячо-кабачкові котлети
1 яйце
70 г борошна
цибулина
1 кг кабачків
1 кг курячих грудок
До курячого фаршу додати натертий кабачок без соку та решту інгредієнтів. Посмажити.
З сиром
1:1 фарш та сир. Додати яйце та зелень. Такі котлетки смачні і на пару.
1/2 скл фарша
1/2 скл молока
1 ст.л сухої вермішелі
цибулина
морквина
Мясо пропустити через мясорубку з морквою та цибулею. Вермішель на 30-40 хв залити холодним молоком та підмішати до фаршу. Ще раз пропускаємо масу через м'ясорубку. Солимо, перчимо. Формуємо котлети. Пекти 15-20 хв.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар