800г рибного філе
1 цибулина
1 морква
рослинне масло
лавровий лист
4ст. л борошна
2ст. л томатного соусу або пасти
2 солоних огірки
2 помідора
1сrk сметани
сік 1-го лимона
кріп
петрушка
сіль
перець
Обсмажити моркву і цибулю в рослинній олії і перекласти в каструлю.
Покласти рибу і варити ще 10-15 хв.
Додати нарізані помідори, огірки, сметану, сік лимона, зелень. Поварити ще хвилину і розлити по тарілках.
Уха з щуки
700-800 г щуки
2 цибулини
2 кореня петрушки
морква
лавровий лист
4-5 горошини душистого перцю
чорний молотий перець
соль, зелень
Щуку порізати великими шматками. Залити водою і варити до запікання. Добавити сіль і варити до готовності, знімаючи шуму. Цибулю та моркву нарізати кубиками, корінь петрушки соломкою. За 10 хв до кінця варки добавити корені та перець з лавровим листом. Подавати з кропом.
Угорський суп "Халаслі"
1 великий чи 2 невеликих коропа
2 великі цибулини
2 великих помідора
2 солодких перці
червоний молотий перець, сіль
Карпа порізати на шматки шириною 5-6 см, посолити та скласти у миску. Голову, плавники варити в 2 л води, додати сіль, цибулини, поки цибуля не стане м'якою. Процідити бульйон. Покласти в каструлю шматки риби, зверху - перець кружками та помідори кружками. Залити бульйоном та додати перець. Варити 20 хв після закипання.
Суп зі скумбрії
1 л води
1-2 скумбрії
1 корінь селери
100 г рису
цибулина
морквина
У кип'яченій гарячій воді замочити рис на 1-2 години. Скумбрію приправити та варити 45 хв. на пару. Селеру порізати кубиками. Засипати у киплячу воду рис. Варити 10 хв. Додати корінь селери та варити ще 10 хв. Зробити зажарку з цибулі та моркви. Скумбрію відділити від кісток та додати в суп. Додати зажарку та варити ще 10-15 хв.
500 г морської риби
цибулина
2 ч.л борошна
2 ч.л розтопленого вершкового масла
2 ст.л томатного пюре
тимін, кроп
2 ст.л вершків
перець, лавровий лист, сіль
Рибу порізати шматками, закласти у каструлю разом з зеленю, подрібненою цибулею, лавровим листом та варити 20-25 хв. Додати томатне пюре. У пательні нагріти вершкове масло та підсмажити на ньому борошно до жовтуватого відтінку. Додати 2 ст.л бульйону та все ретельно перемішати. Додати у суп разом з вершками. Додати спеції.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар