06.04.14

Рибні супи

800г рибного філе 
1 цибулина 
1 морква 
рослинне масло 
лавровий лист 
4ст. л борошна 
2ст. л томатного соусу або пасти 
2 солоних огірки 
2 помідора 
1сrk сметани 
сік 1-го лимона 
кріп 
петрушка 
сіль 
перець 

Обсмажити моркву і цибулю в рослинній олії і перекласти в каструлю.



Додати борошно, томатну пасту, лавровий лист, літр гарячої води і довести все до кипіння.



Покласти рибу і варити ще 10-15 хв. 



Додати нарізані помідори, огірки, сметану, сік лимона, зелень. Поварити ще хвилину і розлити по тарілках. 


Уха з щуки

700-800 г щуки
2 цибулини
2 кореня петрушки
морква
лавровий лист
4-5 горошини душистого перцю
чорний молотий перець
соль, зелень

Щуку порізати великими шматками. Залити водою і варити до запікання. Добавити сіль і варити до готовності, знімаючи шуму. Цибулю та моркву нарізати кубиками, корінь петрушки соломкою. За 10 хв до кінця варки добавити корені та перець з лавровим листом. Подавати з кропом.


Угорський суп "Халаслі"

1 великий чи 2 невеликих коропа
2 великі цибулини
2 великих помідора
2 солодких перці
червоний молотий перець, сіль

Карпа порізати на шматки шириною 5-6 см, посолити та скласти у миску. Голову, плавники варити в 2 л води, додати сіль, цибулини, поки цибуля не стане м'якою. Процідити бульйон. Покласти в каструлю шматки риби, зверху - перець кружками та помідори кружками. Залити бульйоном та додати перець. Варити 20 хв після закипання.


Суп зі скумбрії

1 л води
1-2 скумбрії
1 корінь селери
100 г рису
цибулина
морквина

У кип'яченій гарячій воді замочити рис на 1-2 години. Скумбрію приправити та варити 45 хв. на пару. Селеру порізати кубиками. Засипати у киплячу воду рис. Варити 10 хв. Додати корінь селери та варити ще 10 хв. Зробити зажарку з цибулі та моркви. Скумбрію відділити від кісток та додати в суп. Додати зажарку та варити ще 10-15 хв.


500 г морської риби
цибулина
2 ч.л борошна
2 ч.л розтопленого вершкового масла
2 ст.л томатного пюре
тимін, кроп
2 ст.л вершків
перець, лавровий лист, сіль

Рибу порізати шматками, закласти у каструлю разом з зеленю, подрібненою цибулею, лавровим листом та варити 20-25 хв. Додати томатне пюре. У пательні нагріти вершкове масло та підсмажити на ньому борошно до жовтуватого відтінку. Додати 2 ст.л бульйону та все ретельно перемішати. Додати у суп разом з вершками. Додати спеції.


Смакуйте  

Немає коментарів: