28.04.14

Корейські салати


Морква по-корейські

500г морквини 
500г цибулі 
100 мл рослинного масла 
1ч. л оцту 
1ст. л цукру 
3-4 зубчики часнику 
0,5 ч. л. червоний гострий перець 
сіль 

Моркву натерти на спеціальній тертці або нарізати тонкою довгою соломкою. Посолити, перемішати і дати постояти 20-30 хв. У морква додати цукор, червоний перець, перемішати. Цибулю крупно порізати. Обсмажити на олії до темно-золотистого кольору. Потім цибулю прибрати, а масло трохи остудити, додати оцет і полити морквину. Додати видавлений через часникодавилку часник. Дати постояти 2-3 год.

                            

Редиска або редька по-корейські. 

0,5 кг редису або редьки 
2 зубчики часнику 
вершкове масло 
зелена цибуля 
кунжут 
1 ч. л червоного перцю 

Редьку натерти соломкою, часник подрібнити. Розігріти 1 ст. л вершкового масла з 3 ст. л оцту. Тушкувати редьку з часником до м'якості. Охолодити, додати ошпарений різаний зелений лук, кунжут, перець.


Буряк по-корейські

500 г буряка
3 зуб. часнику
0,5 ч.л. червоного перцю
1 ч.л молотого коріандру
100 мл рослинної олії
70 мл оцту
сіль

Буряк натерти тонкою соломкою. Часник мілко порубати. Залити оцтом, посолити. Все ретельно перемішати. Поставити буряк на водяну баню на 20-30 хв. Додати перець, коріандр. Рослинну олію розігріти та залити буряк. Перемішати та поставити під вантаж на добу.


Огірки по-корейські

1 кг огірків
2 ст. л соєвого соусу
2 ст. л рослинного масла
3 зубчики часнику
1 ст. л оцту
1 ст. л кунжуту
перець

Огірки порізати на брусочки або кружечки. Посипати сіллю і залишити на 20 хв. Злити сік, який утворився. Додати перець, оцет, соєвий соус. Злегка підсмажити кунжут до бурштинового кольору (цей момент я завжди пропускаю) і з'єднати з огірками. Додати подрібнений часник, перемішати і поставити на 1-2 години.


Цвітна капуста по-корейськи

1 качан цвітної капусти
морквина
2 стручки болгарського перцю
1 ч.л солі
2 ч.л цукру
1 ч.л коріандра
по 1 ч.л молотих червоного та чорного перців
1 пучечок кропу
1 ст.л оцтової есенції або 0,5 скл оцту


Капусту відварити та розділити на суцвіття. Моркву натерти соломинкою, перець нарізати смужкою, кроп подрібнити. Поєднати всі інгредієнти та приправи та залити оцтом. Залишити на 8 год. у холодильнику.


Картопля по-корейськи

3-4 картоплини
декілька зубчиків часнику
коріандр
соєвий соус
червоний та чорний перець
оцет

Картоплю нарізати довгою соломкою.Добре промити до прозорості води. У велику кількість води підсолити та додати оцет. Довести до бурного кипіння та опустити у неї картоплю. Буквально хв. Картоплю відцідити, промити. Додати коріандр, перці, соєвий соус, тертий часник. Залишити на пів години.


Смакуйте 

Немає коментарів: