28.04.14

М'ясні салати


1. Салат "Святковий"


3-4 апельсина 
300г курячого філе 
200г огірків 
сіль 
перець 

Філе відварити до готовності, остудити, дрібно порізати. Нарізати дольки апельсина невеликими шматочками. Огірки нарізати тонкою соломкою. Все перемішати, посолити, поперчити, заправити майонезом. 

                           

2. З грибами 

300 г курячого філе 
200 г печериць 
цибулина 
сіль, перець 

Печериці дрібно порізати і підсмажити. Додати порізане кубиками м'ясо. Через 5 хвилин додати різаний лук. Всі разом смажити до готовності. Дати охолонути, додати майонез, сіль, перець.



3 . Ямайський курячий салат з грушами

400 г курячої грудки
150 г курячої печінки
200 г китайської капусти
2 груші
150 г сметани
20 мл рослинного масла
20 г вершкового масла
30 мл лимонного соку
2 ч. л гірчиці
1 / 4 ч. л меленого чилі
1 / 4 ч. л меленого перцю
сіль

Обсмажуємо на рослинному маслі порізану невеликими шматочками грудку . Грушу ріжемо такими ж шматочками як і грудку . Китайський салат порвати крупно або порізати. Змішуємо з м'ясом і грушею. На вершковому маслі обсмажуємо печінку і подрібнюємо її в комбайні разом з лимонним соком , сметаною , гірчицею , сіллю і перцем. Поливаємо салат.



4. З ківі 

Порізати 0,5 кг вареної яловичини, 3 ківі, 2 головки фіолетової цибулі і заправити майонезом.



5. Салат "Букет" 

Змішати куряче варене філе або копчену свинячу грудку з 2-ма вареними яйцями, 2 яблуками, 2 ківі, 1 скл корейської моркви. Заправити майонезом.



6. Салат "Вогні великого міста" 

150 г курячого філе 
10 печериць середнього розміру 
3 солодких перцю різних кольорів 
по 2 помідора і пера зеленої цибулі 
листя салату якщо є 
рослинного масла 
сік 1-го лимона 
сіль 

Нарізані кубиками гриби і курячу грудку обсмажити. Перець нарізати соломки, сир - кубиками, помідори - часточками або кубиками, салат порвіть, цибулю подрібніть. Змішайте всі інгредієнти, посоліть, заправте маслом і лимонним соком.



7. Салат "Коктейль" 

100 г вареної курятині подрібнити в комбайні разом з майонезом або пропустити через м'ясорубку і додати майонез. Зверху викласти 100 г порізаних кубиками помідор з майонезом. Потім різані кубиками огірки 100 г з майонезу. Зверху викласти 100 г консервованої скумбрії і посипати все тертим сиром.



8. Салат "Улюблений" 

Печериці (сирі або варені) 
майонез 
варене філе курки (краще домашньої) 
зелена цибуля 
сухарі 
сир 

Почистити і нарізати крупно гриби, сир натерти, курку порізати кубиками, заправити майонезом. Наприкінці засипати сухарями і зеленню. 

                           

9.4 курячі грудки на кісточці
50 г суповий зелені з корінням
апельсин
100 г інжиру
1-2 черешка селери або шматочок кореня
100 г волоських горіхів
майонез
йогурт
сіль , перець , цукор
2 яблука
трохи білого хліба

Курячі грудки залити водою і зварити бульйон з додаванням суповий зелені і коріння. Остигле м'ясо нарізати кубиками. Апельсин обдати окропом , цедру натерти . Сік вижити і залити ним інжир. Селера нарізати шматочками. Якщо використовуєте корінь , то натерти . Горіхи крупно порізати і підсушити без масла. Майонез змішати з йогуртом , сіллю , цукром , цедрою , соком. М'ясо змішати із заправкою , накрити кришкою і поставити в холодильник. 30 хв максимум. Інжир крупно порізати. Яблука нарізати великими часточками. Всі інгредієнти салату змішати. Хліб нарізати кубиками і підсушити на ст. л рослинного масла. Подавати разом з салатом.



10 Салат "Свекруха" 

500 г вареної курятини 
300 г твердого сиру 
300 г маринованих шампіньйонів 
банка консервованої кукурудзи 
зелена цибуля якщо є, зелень 
4 варені яйця 
майонез 

М'ясо, сир, яйця порізати великими кубиками. Гриби розрізати на 2 частини. Додати зелень, кукурудзу. Заправити майонезом. 


                            

11. Курка Хе 

1 куряча грудка 
2-3 болгарських перців 
1 цибулина 
рослинне масло 
оцет 
сіль, перець 
1 ст. л томатної пасти 

Грудку відварити і охолодити, нарізати соломкою. Додати перець соломкою і цибулю півкільцями. У сотейник налити 0,5 ст рослинного масла, 2 ст. л оцту. Поставити на вогонь, помішуючи, додати спеції. Як закипить, покласти томатну пасту, трохи прогріти і гарячим заправити салат.



12 Салат " Загадка"

Це 2 рецепта схожих салату з яловичиною і редькою .

2 цибулини
1 редька
350 г відвареної яловичини
2 варених яйця
перець , сіль
майонез

Натерту редьку залити окропом на 10-15 хв і віджати. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити. Яловичину порвати на волокна , яйця нарізати скибочками. Посолити , поперчити , заправити .

редька
300 г м'яса
морква або шматочок гарбуза
цибулина
2 яйця
2 ст. л води
сіль , перець , майонез

Всі овочі натерти на тертці для корейської моркви . Редьку посолити і віджати. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити. М'ясо розпустити на волокна. Яйця розмішати з водою і підсмажити тонкі млинчики . Нарізати соломкою. Все змішати , посолити , поперчити і заправити майонезом. 



13 Салат "Дамський" 

200г відвареного філе 
150-200 г консервованих ананасів 
70 г твердого сиру 
1 великий зубчик часнику 
майонез 
сіль, перець 

М'ясо нарізати соломкою, ананаси кубиками, сир натерти. Часник подрібнити змішати з майонезом. Посолити, поперчити, заправити.



14 З омлетом 

300-400 г м'яса 
цибулина 
сік 1-го лимона 
3 яйця 
1/2 ст молока 
1 ст. л борошна 
перець, сіль, майонез 

Варене м'ясо порізати соломкою. Приготувати омлет з яєць, борошна та молока. Порізати соломкою. Цибулю порізати півкільцями і залити соком лимона на кілька хвилин. З'єднати всі інгредієнти і заправити майонезом.



15 Салат "Грибна галявина"

1 банка маринованих печериць
зелений лук, кроп
варене м'ясо
200 г сиру
3 варених картоплини
3 маринованих огірка

Викладаємо продукти шарами. - сир з майонезом -морква - м'ясо з майонезом - огірки - картопля з майонезом - зелень - гриби.


Смакуйте 

Немає коментарів: