1. Томатний суп по-середземноморському
1кг стиглих томатів
4 цибулини
4 зубчики часнику
оливкова олія
750 мл овочевого бульйону
сіль
перець
4 скибочки хліба
зелень
Помідори хрестоподібно надрізати, опустити на шумівкою в киплячу воду і тримати до тих пір, поки шкірка не відокремиться. Потім вийняти, облити холодною водою, очистити від шкірки.

Додати помідори і тушкувати близько 5 хв.

Влити овочевий бульйон, посолити і поперчити за смаком. Суп варити на середньому вогні 30 хв, щоб він злегка уварити.

На оливковій олії обсмажити скибочки хліба до золотистого кольору.

Покласти на дно супових мисок сухарики.

Розлити в миски суп і притрусити зеленню.

2. Густий томатний суп з сиром.
5 помідор
350 г адигейського сиру
2 ст. л сметани
1/2 банка горошку
сіль
цукор
масло
0,5 ч. л каррі
0,5 ч. л коріандру
перець
З помідор зняти шкірку, порізати скибочками. Обсмажити спеції в олії, додати помідори, сіль, цукор і тушкувати на середньому вогні до готовності. Додати сир кубиками, горошок, сметану, довести до кипіння і зняти з вогню.
3. На томатному соці.
1 л соку
зубчик часнику
базилік
твердий сир
Соку дати закипіти, додати подрібнений часник, тертий сир і базилік. Можна подавати з сухариками.
4 . Мінестроне
морква
200 г стручкової квасолі
1 середній кабачок
2 великих помідори
0,5 л томатного соку
0,5 л води або бульйону
цибулина
3 стебла селери
3 зубчики часнику
червоний солодкий перець
базилік
сіль , перець
Ріжемо дрібними кубиками 2 суміші. Перша: цибулю і селеру , друга - інші овочі . Першу суміш тушкуємо в 1 ст. л води і оливкової олії 5 хв . Туди ж додаємо часник і тушкуємо ще 10 хв . Чистимо помідори від шкірки і насіння і пюріруємо . Додаємо в каструлю і тушкуємо ще 5 хв . Доливаємо томатний сік. Даємо закипіти. Всипаємо другий суміш , нехай побулькать 5 хв . Вливаємо окріп і даємо побулькати ще 5 хв. Солимо , перчимо , додаємо базилік .
5. З курячим фаршем
10 свіжих томатів
200 г вареного курячого м'яса
150 г мацарели
базилік
2 ст.л оливкової олії
перець горошком, сіль, перець, лавровий лист
Томати почистити від шкірки. Зробити пюре. Курятину пропустити через м'ясорубку. Варити томати та курятину 10 хв. Додати спеції та олію. Додати сир та зелень. Подавати.
6. З томатами у власному соці
2 зуб. часнику
800 г томат у власному соці
100 г макарон або пшениці
300 г цвітної капусти
2 середні кабачки
чебрець, перець, сіль
Мілко порізанний часник змішати з роздавленими томатами та їх соком. Дадати 700 мл води та довести до кипіння. Додати макарони та варить 5 хв. Додаємо кабачки кубиками, капусту суцвіттями, чебрець, сіль, перець. Варити 5-7 хв.
7. Гаспачо
500 г помідорів
300 г перців
300 г огірків
150 г цибулі
1-2 зуб часнику
100 мл оливкової олії
сік 1/2 лимона
сіль, перець
Все подрібнити у блендері.
2 л води
600 г томатів
4 ст.л рослинної олії
2 цибулини
0,75 скл макарон
3 яйця
сіль, перець, зелень
Мілко порізану цибулю порізати. Помідори очистити від шкірки та натерти, додати до цибулі та залити гарячою водою. Варити 8-10 хв та всипати макарони. Варити до готовності. При кінці збити яйця та тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити у суп.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар