04.05.14

Гірчиця


1. Традиційна гірчиця 

Для цієї гірчиці потрібно мінімум інгредієнтів. Змішати сіль, цукор і воду, дати закипіти. Охолодити до 60 градусів і влити в гірчичний порошок. Накрити кришкою, дати дозріти 12-15 годин у теплому місці. Додати рослинне масло і ароматний оцет. Все на око і за смаком. 

Ароматний оцет зробити дуже просто. У пропорціях на 1л оцту додати 10-12г спецій (перець гіркий, запашний, лавровий лист, кориця, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, часник або будь-які інші на ваш смак спеції). Дати настоятися добу.



2. Російська гірчиця 

Це гірчиця дуже міцна і пропорції у мене на велику порцію, але я, звичайно, так багато ніколи не робила. 550мл кип'яченої води охолодити до 40 градусів. Засипати в неї 280г гірчичного порошку до утворення рідкуватої пасти. Поставити в тепле місце на 12-24 години. Після цього додати 25г солі, 115г цукру, 85мл рослинного масла, 20 мл оцту, по 0,5 г гіркого перцю і лаврового листа. Добре розбавити отриману суміш рівним за обсягом кількістю смажених і мелених волоських горіхів.



3. М"яка гірчиця

Заварити гірчичний порошок кип'ятком до утворення густої суміші. Залити цю суміш зверху кип'ятком та , не мішаючи, настояти добу. Налитий зверху кип'яток злити. Додати сіль, цукор, рослину олія, оцет. Перемішати.


4. Англійська гірчиця

На 200 г гірчичного порошку - 50 г пшеничного борошна, 1,5 г молотого духмяного перцю, 100 г цукру, 12 г солі, 50 мл оцту, 125 мл окропу. Замість окропу можна використовувати легке вина, а цукор перетерти з цедрою лимона. Звичайно пропорцій зменшуйте.


Французька гірчиця

Для приготування окрім винного оцту, солі та цурку знадобиться ще кориця, гвоздика, тушкована на рослинній олії подрібнена цибуля шалот. На 225 г порошку беруть 8 г солі, 50 г цукру, 75 мл оцту, по 1 г кориці та гвоздики, 100 г цибулі, 90 мл окропу.


Європейська гірчиця

Поєднують 60 г порошку та 1 ст.л борошна чи крохмалю. Додати 1/4 скл холодної води та залишити на 15 хв. Потім додати 3 ст.л винного, яблуневого чи ароматного оцту, 1 ст.л цукру, сіль. Замість води можна використовувати сік лимона, вино, сидр, шампанське. У якості додатку -: цедру лимона, м'яту, естрагон, базилік, перець, хрін.


Смакуйте 

Немає коментарів: