1. "Ледачі голубці"
100г капусти
1 морква
500г фаршу
100г сметани
50г томатної пасти
2 яйця
100мл води
сіль
перець
Капусту нашаткувати, моркву натерти і змішати з фаршем і яйцем.
Змішати томатну пасту, сметану і воду. Посолити, поперчити.

З фаршу зробити маленькі кульки.

Залити соусом.

Тушкувати на маленькому вогні 20-25 хв.

На гарнір звичайно ж рис.

Тюфтельки з картоплею
Змішати м'ясний фарш, дрібно порізану цибулину, пюре з двох картоплин. Сформувати тюфтельки та запекти у духовці. Подавати зі смаженою цибулею.
Тюфтельки на томатному соусі
Прокрутити в комбайні м'ясо, яйце, сіль, перець, булочку, замочену в молоці, цибулю. Сформувати з цієї маси кульки. На сковороді підсмажити цибулю, додати до нього трохи сметани і томатного соусу. Перемішати. Викласти зверху кульки і тушкувати під кришкою 20-25 хв.
600 г телятини чи м'яса птаха
маленька булочка
яйце
3 ст.л томатної пасти
помідор
1 ст.л картопляного крохмалю
1/2 скл бульйону
1/2 скл молока
перець, сіль
Пропустіть м'ясо через м'ясорубку. Додайте замочену та віджату булочку, яйце, посоліть, поперчіть. Сформуйте тюфтельки та приготуйте їх на пару. У теплому бульйону розчиніть крохмаль, додайте томатну пасту та мілко нарізаний помідор. Доведіть до кипіння та додайте молоко. Залити соусом тюфтельки. Пекти 10-15 хв при 200 градусах.
Телячий або пташиний фарш змішати з розмоченою у молоці булочкою, білком, зеленю петрушки, сіллю та перцем. Сформувати фрикадельки та відварити на пару. Цибулю підсмажити, додати борошно, молоко та бульйон, готувати до загустіння. Додати зелень кропу.
8 помідорів
цибулина
петрушка
пармезан
перець
кмин
сіль
оливкова олія
мед
1 скл бульйону
багато часнику
сметана
1,8 кг яловичини
Видавити у фарш часник, додати сіль та перець. Сформувати кульки та обсмажити. Підсмажити цибулю кубиками, додати подрібнені зубчики часнику, 1ч.л кмину та паприки. Нарізати помідори та додати до цибулі. Залити бульйоном, додати 2 ст.л меду та тушкувати до м'якості помідорів. Додати 2 дрібки пармезану, 2 ст.л сметани, петрушку. Залити кульки та тушкувати до готовності.
З яблуком
Подрібнити 2 курячих грудки, цибулину, петрушку, яблуко. При потребі у масу додати борошно. Сформувати кульки, обваляти у панірувальних сухарях та обсмажити до золотистої скоринки.

Немає коментарів:
Дописати коментар