1. Апельсинове різотто
Рис 1,5 скл
апельсин 1шт
вершки 1скл
бульйон або вода 1скл
сіль
перець
томатна паста 2-3ст. л
сир 100-150г
вершкове масло
У каструлі розігріти вершкове масло.
Вичавити сік з апельсина. Додати цедру половини апельсина.

Висипати в каструлю рис. Влити апельсиновий сік. Перемішати.

Постійно помішуючи, влити вершки, продовжуючи тушкувати рис.

Влити бульйон. Посипати карі або іншими спеціями.

Додати томатну пасту.

Висипати натертий сир, перемішати. Закрити кришкою тушкувати до готовності на маленькому вогні.

2. З курячою грудкою
500 г грудки
300 г гострого томатного пюре або соусу
150 г рису
1 банка кукурудзи
Грудки нарізати невеликими шматочками і підсмажити на гарячому рослинному маслі. Додати соус, рис, кукурудзу, 150 мл води. Швидко довести страву до кипіння і варити на повільному вогні до готовності рису. Може знадобиться долити трохи води, але стежте щоб рис тримався купи і був аль денте. Посолити, поперчити. При подачі можна посипати сиром.
3. Зелений рис
300 г рису
500 г зелені (шпинату, петрушки, кропу та інше)
1 цибулина
1 зубчик часнику
сік половини лимона
рослинне масло
сіль, спеції
Цибулю, порізану кубиками, пасерувати на олії до прозорості. Додати промитий рис, перемішати. Розрівняти рис і залити водою, зберігаючи співвідношення води й крупи, вона покриває рис на 1,5-2 см як правило. Посолити, поперчити. Тушкувати близько 20 хв. Потім додати подрібнений часник, лимонний сік, зелень. Перемішати і готувати 5 хв. Такий рис добре тримає форму, тому його можна подавати у вигляді вежі, куль і таке інше.
4. З помідорами
50-60 г рису
2 ст.л вершкового масла
цибулина
солодкий перець
сіль, перець
1/4 пучка кропу якщо є
помідор
1 скл води
Промитий рис підсмажити на вершковому маслі з мілко нарізаною цибулею, перцем та перемішати. Додати тертий помідор, приправити та залити 1 скл теплої води. Варити до готовності.
5. З томатною пастою та горошком
200 мл рису
кумин, карі,сіль
морквина
200 мл зеленого горошку
1 ст.л томатної пасти
700 мл води
1 ст.л цукру
Обсмажити спеції. Додати терту моркву. Діла рис та трохи його обсмажити. Додати томатну пасту, сіль, цукор, воду. Довести до кипіння та зменшити вогонь. Закрити кришкою та варити хвилин 10. Додати горошок та варити без кришки, акуратно помішуючи.
6. З грибами
300 г відварених грибів
цибулину нарізати кільцями
солодкий перець мілко нарізати
200 г рису
3 скл теплого грибного бульйону
2 ст.л тертого твердого сиру
зелень, сіль, перець
Обсмажити цибулю з перцем та додати гриби. Смажити 15 хв. Додати рис та обсмажити, щоб він поглинув усю рідину. Додати бульйон. Варити до готовності рису. Додати приправи, зелень, сир.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар