30.06.14

Кабачковий салат


4 невеликих кабачка 
2 стручки солодкого перцю 
3-4 морквини 
2 часточки часнику 
свіжа зелень 
сіль 
цукор 
перець 
оцет 
рослинне масло 

Кабачки наріжте півкільцями.


Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте 2ст. л солі і 100мл оцту. Покладіть кабачки, доведіть до кипіння, варіть 3 хв. Відцідити і дайте охолонути.

                           

Моркву натерти на тертці для моркви по-корейські.

                           

Перець нарізати часточками, обсмажити разом з морквою. Зелень дрібно нарізати і змішати з 2ст. л цукру, часником, пропущеним через прес. Все змішати, посолити. Дати настоятися 1-2 год в холодильнику.

                          

2. Кабачок маринований 

500 г кабачків 
0.5 ч. л солі 

100 мл рослинного масла 
3 ст. л яблучного оцту 
2 ст. л меду 
2-3 зуб. часнику 
перець 
зелень 

Кабачки нарізати овощерізкою тонкими пластинками, посолити і залишити на 30 хв. Зайвий сік злити. Часник подрібнити і змішати з іншими інгредієнтами для маринаду. Залити ним злиті кабачки і залишити на 3 години в холодильнику. 



3. Салат з кабачків і помідорів 

1кг кабачків 
4 помідори 
оливкова олія 
250 г моцарели 
зубчик часнику 
сік 1/2 лимона 
сіль, перець, зелень 

Кабачки ріжемо соломкою і тушкуємо на оливковій олії до готовності. Подрібнюємо помідори і моцарелу, змішуємо з остиглими кабачками. Додаємо інші інгредієнти.



4. З вершками та грецькими горіхами

1 середній кабачок
75 мл вершків
50 г адигейського сиру
зелень
4 шт грецьких горіхів
болгарський перець
спеції

Кабачок нарізати напівкільцями, приправити та приготувати на пару. Горіхи розтовкти у крихту. Перець та сир нарізати кубиками. Нарізати зелень. Змішати всі інгредієнти. 



Смакуйте 

Немає коментарів: