11.06.14

Селянський суп


3л води 
3ст. л масла 
1,5 скл молока 
600г картоплі 
300г помідор 
4ст. л рису 
2 головки цибулі 

Підсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля зарум'яниться, кладемо очищені і дрібно нарізані помідори і продовжуємо смажити, додавши 1ст. л борошна і перець мелений. Все це заливаємо водою. Коли суп закипить, кладемо нарізану кубиками картоплю. Даємо супу ще раз закипіти, наливаємо молоко і варимо до тих пір, поки не зваремо картоплю.

                           

2. Можна зробити молочний суп трохи по іншому 

500мл молока 
200мл води 
200г картоплі 
100г капусти 
100г квасолі 
1 морква 
вершкове масло 
сіль 

Натерту моркву підсмажити на олії і залити окропом і варити 5-10хв. Додати картоплю кубиками, квасолю, капусту нашатковану і варити при слабкому кипінні. Води може знадобитися більше ніж зазначено в складі. За 5 хв до кінця варіння влити гаряче молоко, посолити. При подачі заправити олією. 



Набір продуктів у такому супі може бути різноманітним. Наприклад: цвітна капуста, стручкова квасоля, морква, картопля.

 
3. Часниково-вершковий суп 

1 головка часнику 
1 цибулина 
400г картоплі 
100г вершків, молока або сметани 
50г вершкового масла 
лавровий лист 
сіль 

Часник порізати пластинами, цибулю дрібними кубиками і підсмажити все це на вершковому маслі. У каструлю залити 1 л води і закинути зажарку, лавровий лист, дати закипіти. Картоплю нарізати кубиками і закинути у киплячий бульйон, посолити. Коли картопля буде готова, трохи прим'яти її. Додати вершки, молоко або сметану. 

                        

4. З листовим салатом 

1 скл молока
морквина
ріпа
цибулина
2 картоплини
50-70 г листового салату
1 скл води 
сіль

Моркву та ріпу натерти, цибулю нарізати, картоплю нарізати кубиками та все разом припустити у невеликій кількості води. Влити молоко, довести до кипіння та варити 5 хв. Салат нарізати локшиною та припустити у невеликій кількості води. Опустити у суп, довести до кипіння, посолити.



Смакуйте.

Немає коментарів: