3л води
3ст. л масла
1,5 скл молока
600г картоплі
300г помідор
4ст. л рису
2 головки цибулі
Підсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля зарум'яниться, кладемо очищені і дрібно нарізані помідори і продовжуємо смажити, додавши 1ст. л борошна і перець мелений. Все це заливаємо водою. Коли суп закипить, кладемо нарізану кубиками картоплю. Даємо супу ще раз закипіти, наливаємо молоко і варимо до тих пір, поки не зваремо картоплю.

2. Можна зробити молочний суп трохи по іншому
500мл молока
200мл води
200г картоплі
100г капусти
100г квасолі
1 морква
вершкове масло
сіль
Натерту моркву підсмажити на олії і залити окропом і варити 5-10хв. Додати картоплю кубиками, квасолю, капусту нашатковану і варити при слабкому кипінні. Води може знадобитися більше ніж зазначено в складі. За 5 хв до кінця варіння влити гаряче молоко, посолити. При подачі заправити олією.
3. Часниково-вершковий суп
1 головка часнику
1 цибулина
400г картоплі
100г вершків, молока або сметани
50г вершкового масла
лавровий лист
сіль

4. З листовим салатом
1 скл молока
морквина
ріпа
цибулина
2 картоплини
50-70 г листового салату
1 скл води
сіль
Моркву та ріпу натерти, цибулю нарізати, картоплю нарізати кубиками та все разом припустити у невеликій кількості води. Влити молоко, довести до кипіння та варити 5 хв. Салат нарізати локшиною та припустити у невеликій кількості води. Опустити у суп, довести до кипіння, посолити.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар