03.07.14

Локшинник


500г локшини 
сіль, перець 
600г замороженого горошку (консервованого, свіжого) 
1 цибулина 
1ст. л вершкового масла 
200г вареного м'яса (шинки) 
1 пучок зеленої цибулі 
4 яйця 
200мл молока 
200мл вершків (сметани) 
200г тертого твердого сиру 
жир для форми 

Локшину відварити в підсоленій воді до напівготовності. Горошок розморозити. Лук очистити і нарізати дрібними кубиками. Вершкове масло розтопити в сковороді і пасерувати нарізану цибулю. Додати горошок і тушкувати 5 хв, посолити, поперчити.


Духовку нагріти до 200 градусів. М'ясо нарізати смужками. Зелена цибуля вимити обсушити і нарізати кільцями. Локшину відкинути на друшляк і у великій мисці змішати з горошком, колечками зеленої цибулі і смужками м'яса.

                           

Для заливки яйце збити з молоком і вершками, посолити і поперчити. Підмішати тертий твердий сир. Локшину викласти у змащену жиром форму і залити яєчно-молочною сумішшю.

                         

Запікати в духовці 15-20 хв.

                         

У змащену форму викладаємо відварені макарони перемішані з 1 сирим яйцем та спеціями. Зверху викладаємо шматки помідору, далі - смажені цибулю, моркву, та смажене м'ясо, мариновані гриби. Заливаємо соусом: 1-2 яйця збити з 3 ст.л майонезу чи сметани та тертою бринзою. Запікаємо до готовності.


Смакуйте  

Немає коментарів: