09.07.14

Сирна запіканка


1. Дитяча запіканка 

500г сиру 
2 яйця 
1-2 ст. л цукру 
1-2 невеликих яблука 

Перетерти сир через сито. Яблуко натерти на дрібній тертці, а яйце змішати з цукром. Всі компоненти перемішати. Перекласти у форму, зверху можна посипати корицею і мускатним горіхом. Випікати в духовці, поки яблуко не перестане виділяти сік. Замість яблука можна покласти будь-який інший фрукт, ягоду або сухофрукт.

                            

До запіканки можна додати крохмаль та замінити фрукти цедрою цитрусових.


2. Урочиста запіканка 

1кг сиру 
9 яєць 
300г цукру 
300г сметани (вершків) 
фрукти для подачі 

З цієї кількості виходить велика запіканка. Усім гостям вистачить 

Протріть через сито сир і збийте з цукром до однорідної консистенції. Додайте по одному яйця, а потім введіть вершки. Вилийте масу у форму. Випікайте в духовці 1,5 години на водяній бані. Вимкніть і залиште ще на годину. Цю запіканку їдять кімнатної температури і при подачі прикрашають фруктами.

                             


3. З фруктами 



В якості фруктів у мене були кубики вареного гарбуза і родзинки. 


500-700 г сиру 
3 яйця 
2-3 ст. л цукру 
3ст. л манки 
3ст. л сметани 
1/3ч. л соди 
800г гарбуза 
1/2 скл родзинок 

Всі компоненти акуратно перемішати, дати трохи постояти і запекти.
 

                               

4. Традиційна 

1кг тврога 
4 яйця 
200г манки 
200г цукру 
100мл молока 
100г вершкового масла 

Сир протираємо через сито. Додаємо яйця з цукром і збиваємо. Додаємо м'яке масло і знову збиваємо. Наливаємо молоко, насипаємо манку і знову збиваємо. Залишаємо тісто на 40-50 хв. Викладаємо тісто у змащену форму. Печемо при 200 градусах до золотистої скоринки.

                              

Або без масла.

 
5. Пошарова запіканка 

Сирний шар: 400г сиру, 100мл молока або кефіру, 100г цукру, 2 яйця (відокремити білки від жовтків), 2ст. л манки 

Яблучний шар: трохи кориці, 2 яблука 

Гарбузовий шар: 70г цукру, 500г очищеної гарбуза, 2 ст. л крохмалю. 

Подрібнити відварену гарбуз з цукром і крохмалем. 

Збити 2 жовтки з половиною цукру. Додати сир, молоко, манку збити. Збити білки з залишилася масою і акуратно підмішати до сиру. У змащену форму покласти сирну масу. На неї кубики яблука, присипані корицею. Зверху викласти гарбузову масу. Піч 50 хв при 180 градусах. Повністю охолодити.

                            

6. З бананами 

5 бананів 
200 г сиру 
100 г йогурту 
20 г цукру 
1 яйце 

Банани нарізати уздовж. Можна скропити лимонним соком, що б не потемніли в процесі приготування. Змішати сир, йогурт, яйце, цукор в комбайні, до отримання повітряної однорідної маси. Залити нею банани. Пекти 20-30 хв при 180 градусах. Готову запіканку скласти навпіл.


7. З лимоном 

400 г сиру 
1 скл йогурту або сметани 
1 лимон 
цукор за бажанням 

З лимона вичавити сік і натерти цедру. Перемішати всі інгредієнти і викласти у форму. Пекти 20-30 хв. Дати повністю охолонути.

                         

8. З ревенем

400 г ревеню
750 г сиру
5 яєць
2 ст. л картопляного крохмалю
1,5 скл цукру
3 ст. л рослинного масло

Сир розтерти з жовтками, цукром, олією і крохмалем. Потім додати збиті до піків білки. Ревінь почистити і нарізати однаковими брусочками. У змащену форму викласти сир, а на нього зверху покласти ревінь. Пекти 50 хв при 180 градусах.

                        

9. Без цукру

500 г сиру
яйце
2 ст.л борошна
6 бананів

Все збити у блендері. Пекти при 180 градусах до рум'яної скоринки.


10.  Зі сметаною

5 ст.л манки
4 ст.л цукру
3 яйця
200 г сиру
200 г сметани
сода


11. Гладенька

1-ий шар: 750 г сиру, 2 яйця, 2 ст.л манки, 2-3 ст.л сухофруктів, 2-3 ст.л цукру, цедра 1-го лимона

2-ий шар: 300 г сметани, яйце, 1 ст.л цукру

Поєднати інгредієнти першого шару та викласти у форму. Пекти 25-30 хв при 170 градусах ( до золотистого краю). Поєднати інгредієнти 2-го шару. Вилити га запіканку.  Пекти 10 хв до загустіння.



Смакуйте  

Немає коментарів: