1. Дитяча запіканка
500г сиру
2 яйця
1-2 ст. л цукру
1-2 невеликих яблука
Перетерти сир через сито. Яблуко натерти на дрібній тертці, а яйце змішати з цукром. Всі компоненти перемішати. Перекласти у форму, зверху можна посипати корицею і мускатним горіхом. Випікати в духовці, поки яблуко не перестане виділяти сік. Замість яблука можна покласти будь-який інший фрукт, ягоду або сухофрукт.

До запіканки можна додати крохмаль та замінити фрукти цедрою цитрусових.
2. Урочиста запіканка
1кг сиру
9 яєць
300г цукру
300г сметани (вершків)
фрукти для подачі
З цієї кількості виходить велика запіканка. Усім гостям вистачить
Протріть через сито сир і збийте з цукром до однорідної консистенції. Додайте по одному яйця, а потім введіть вершки. Вилийте масу у форму. Випікайте в духовці 1,5 години на водяній бані. Вимкніть і залиште ще на годину. Цю запіканку їдять кімнатної температури і при подачі прикрашають фруктами.

3. З фруктами
В якості фруктів у мене були кубики вареного гарбуза і родзинки.
500-700 г сиру
3 яйця
2-3 ст. л цукру
3ст. л манки
3ст. л сметани
1/3ч. л соди
800г гарбуза
1/2 скл родзинок

4. Традиційна
1кг тврога
4 яйця
200г манки
200г цукру
100мл молока
100г вершкового масла
Сир протираємо через сито. Додаємо яйця з цукром і збиваємо. Додаємо м'яке масло і знову збиваємо. Наливаємо молоко, насипаємо манку і знову збиваємо. Залишаємо тісто на 40-50 хв. Викладаємо тісто у змащену форму. Печемо при 200 градусах до золотистої скоринки.

Сирний шар: 400г сиру, 100мл молока або кефіру, 100г цукру, 2 яйця (відокремити білки від жовтків), 2ст. л манки
Яблучний шар: трохи кориці, 2 яблука
Гарбузовий шар: 70г цукру, 500г очищеної гарбуза, 2 ст. л крохмалю.
Подрібнити відварену гарбуз з цукром і крохмалем.
Збити 2 жовтки з половиною цукру. Додати сир, молоко, манку збити. Збити білки з залишилася масою і акуратно підмішати до сиру. У змащену форму покласти сирну масу. На неї кубики яблука, присипані корицею. Зверху викласти гарбузову масу. Піч 50 хв при 180 градусах. Повністю охолодити.

6. З бананами
5 бананів
200 г сиру
100 г йогурту
20 г цукру
1 яйце
Банани нарізати уздовж. Можна скропити лимонним соком, що б не потемніли в процесі приготування. Змішати сир, йогурт, яйце, цукор в комбайні, до отримання повітряної однорідної маси. Залити нею банани. Пекти 20-30 хв при 180 градусах. Готову запіканку скласти навпіл.
7. З лимоном
400 г сиру
1 скл йогурту або сметани
1 лимон
цукор за бажанням
З лимона вичавити сік і натерти цедру. Перемішати всі інгредієнти і викласти у форму. Пекти 20-30 хв. Дати повністю охолонути.
.jpg)
8. З ревенем
400 г ревеню
750 г сиру
5 яєць
2 ст. л картопляного крохмалю
1,5 скл цукру
3 ст. л рослинного масло
Сир розтерти з жовтками, цукром, олією і крохмалем. Потім додати збиті до піків білки. Ревінь почистити і нарізати однаковими брусочками. У змащену форму викласти сир, а на нього зверху покласти ревінь. Пекти 50 хв при 180 градусах.

9. Без цукру
500 г сиру
яйце
2 ст.л борошна
6 бананів
Все збити у блендері. Пекти при 180 градусах до рум'яної скоринки.
10. Зі сметаною
4 ст.л цукру
3 яйця
200 г сиру
200 г сметани
сода
11. Гладенька
1-ий шар: 750 г сиру, 2 яйця, 2 ст.л манки, 2-3 ст.л сухофруктів, 2-3 ст.л цукру, цедра 1-го лимона
2-ий шар: 300 г сметани, яйце, 1 ст.л цукру
Поєднати інгредієнти першого шару та викласти у форму. Пекти 25-30 хв при 170 градусах ( до золотистого краю). Поєднати інгредієнти 2-го шару. Вилити га запіканку. Пекти 10 хв до загустіння.

Немає коментарів:
Дописати коментар