перетворюється...
Для соусу: 2-3 шт солодкого перцю, 2 помідори, 2 цибулі, 1-2ст. л рослинного масла, сіль
Основні овочі: 1 баклажан, 1-2 кабачка, 2-3 помідори
Для посипання: зелень, 2-3 зубчики часнику, 3ст. л рослинного масла, сіль, перець
Робимо соус. Розігріти духовку до 180 градусів. Печемо перець 25-30 хв.
Очищаємо помідори від шкірки.
Ріжемо помідори квадратами. Очищаємо перець від шкірки і нарізаємо квадратами. Обсмажуємо нарізану цибулю. Тушкуємо 7-10 хв.
Додаємо перець. Тушкуємо 2-3 хв.
Додаємо помідори, солимо. Тушкуємо 7-10 хв. Залишаємо соус остигати.
Нарізаємо тонко баклажани і відправляємо в підсолену воду.
Соус збиваємо в комбайні до однорідної маси. Викладаємо соус в форму для запікання.
Нарізаємо кружальцями кабачок і помідори. У формі по черзі викладаємо баклажани, кабачок і помідори.
Нарізаємо дрібно зелень і часник. Змішуємо з маслом, сіллю, перцем. Поливаємо овочі.
Накривши фольгою або кришкою пекти при 200 градусах годину. Знімаємо кришку і печемо ще 15-20 хв.
За таким принципом можна запікати різні овочі. Наприклад в цей раз я робила подушку з смаженого цибулі та часнику. З овочів у мене були кабачок, помідори і картопля. Можна таке блюдо посипати сиром.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар