09.07.14

Рататуй

Цей варіант відомої страви можна назвати "Святковий". Завдяки не хитрим маніпуляція звичайна страва


перетворюється...

Для соусу: 2-3 шт солодкого перцю, 2 помідори, 2 цибулі, 1-2ст. л рослинного масла, сіль 

Основні овочі: 1 баклажан, 1-2 кабачка, 2-3 помідори 

Для посипання: зелень, 2-3 зубчики часнику, 3ст. л рослинного масла, сіль, перець 

Робимо соус. Розігріти духовку до 180 градусів. Печемо перець 25-30 хв.


Очищаємо помідори від шкірки.


Ріжемо помідори квадратами. Очищаємо перець від шкірки і нарізаємо квадратами. Обсмажуємо нарізану цибулю. Тушкуємо 7-10 хв.


Додаємо перець. Тушкуємо 2-3 хв.


Додаємо помідори, солимо. Тушкуємо 7-10 хв. Залишаємо соус остигати.


Нарізаємо тонко баклажани і відправляємо в підсолену воду.


Соус збиваємо в комбайні до однорідної маси. Викладаємо соус в форму для запікання.


Нарізаємо кружальцями кабачок і помідори. У формі по черзі викладаємо баклажани, кабачок і помідори.


Нарізаємо дрібно зелень і часник. Змішуємо з маслом, сіллю, перцем. Поливаємо овочі.


Накривши фольгою або кришкою пекти при 200 градусах годину. Знімаємо кришку і печемо ще 15-20 хв.


За таким принципом можна запікати різні овочі. Наприклад в цей раз я робила подушку з смаженого цибулі та часнику. З овочів у мене були кабачок, помідори і картопля. Можна таке блюдо посипати сиром.


Смакуйте 












Немає коментарів: