1кг гарбуза
100г вершкового масла
150г борошна
1 апельсин
4 яйця
80г цукру
0,5 л 35% вершків або сметани
2-3ст. л води
Наріжте гарбуз великими шматочками і відваріть на протязі 30 хв на пару.
Порубаєте 75г масла з борошном до стану дрібної крихти.

Поступово додаючи воду, замісити круте тісто.

Змастіть форму маслом і рівномірно викладіть тісто, проткніть виделкою. Поставте в холодильник на 30-40 хв.

Зніміть з апельсина цедру, вичавіть сік. Збийте яйця з цукром. Потім, продовжуючи збивати, введіть вершки (сметану).

Проварений гарбуз подрібніть блендером разом з апельсиновим соком до консистенції пюре.

Перемішайте з яєчною масою і додайте натерту на дрібній тертці цедру апельсина.

Вийміть з холодильника форму з тістом, вилийте на нього масу.

Поставте в розігріту духовку до 180 градусів і випікайте 35-40 хв (поки пиріг не затвердіє).

Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар