05.07.14

Гарбузовий пиріг


1кг гарбуза 
100г вершкового масла 
150г борошна 
1 апельсин 
4 яйця 
80г цукру 
0,5 л 35% вершків або сметани 
2-3ст. л води 

Наріжте гарбуз великими шматочками і відваріть на протязі 30 хв на пару.


Порубаєте 75г масла з борошном до стану дрібної крихти.

                           

Поступово додаючи воду, замісити круте тісто.

                           

Змастіть форму маслом і рівномірно викладіть тісто, проткніть виделкою. Поставте в холодильник на 30-40 хв.

                          

Зніміть з апельсина цедру, вичавіть сік. Збийте яйця з цукром. Потім, продовжуючи збивати, введіть вершки (сметану).

                         

Проварений гарбуз подрібніть блендером разом з апельсиновим соком до консистенції пюре.

                        

Перемішайте з яєчною масою і додайте натерту на дрібній тертці цедру апельсина.

                       

Вийміть з холодильника форму з тістом, вилийте на нього масу.

                       

Поставте в розігріту духовку до 180 градусів і випікайте 35-40 хв (поки пиріг не затвердіє).

                       

Смакуйте 

Немає коментарів: