31.07.14

Запечені макарони


Під твердим тертим сиром

340г спагеті 
сіль 
480г фаршу 
цибулина 
0,5 л томатного соусу 
300г твердого сиру 

Відварити спагеті і викласти в змащене блюдо. Обсмажити цибулю з фаршем і викласти на спагеті. Залити все томатним соусом. Викласти тертий твердий сир. Пекти 30 хв при 175 градусах.


Варіантів такої страви може бути незліченна кількість. До уваги ще одна смакота.

цибулина
зубчик часнику
морква
1 стеблина селери або шматок кореню
400 г змішаного рубленого м'яса або фаршу
250 мл м'ясного бульйону
200 мл вершків
300 г макарон
150 г сиру мацареллла
3 ст.л панірувальних сухарів
сушена пряна зелень

Зробити засмажку з цибулі, часнику, моркви та селери. Потім додати порціями фарш. Смажити до розсипчастості. Приправити та влити бульйон з вершками. Довести до кипіння та варити 15 хв.

Макарони відварити за змішати з засмажкою. Викласти масу у форму. Сир натерти, змішати з сухарями та приправами. Викласти поверх макаронів. Пекти до утворення хрусткої скоринки.


З цвітною капустою

250 г макарон
1 качан цвітної капусти 
2 ст.л борошна
1 ч.л гірчичного порошку
сіль, перець
450 мл гарячого молока
100 г твердого тертого сира

Зварити макарони та за 4 хв до закінчення додати суцвіття цвітної капусти. Воду злити. Окремо розігріти масло та просмажити борошно та гірчичний порошок.Потім поступово додати гаряче молоко, 3/4 сиру та спеції. Проварити до загустіння. Соус вилити до макаронів з капустою. Посипати сиром та пекти до золотистого кольору.


Смакуйте 






Немає коментарів: