12.07.14

Смажені пиріжки


Спершу варіанти тіста, які мені сподобались.

1. Тісто: борошно, 2 яйця, 1/2 ч. л солі, 1ч. л цукру, 2 скл кефіру, 1/2 ч. л соди, 1 ст. л рослинного масла. 

Змішуємо інгредієнти для тіста і робимо м'яке тісто. Накриваємо і залишаємо на пів години.


2. Тісто: 200 г розтопленого вершкового масла, 1 скл, води (бульйону, кефіру, тобто будь-якої рідини), 2 яйця, 1 ч.л соди, сіль, борошно. Тісто має бути так як на вареники. Покласти його у холодильник на 1-2 години.


3. Сирне тісто.

Тісто: 250 г сиру, 200 г борошна, 2 яйця, сіль, сода.

Замішуємо тісто. При розкатці тіста борошно краще не жаліти.


4. Тісто: 3-3,5 скл борошно, 1 скл окропу, 4 ст.л рослинної олії, 1 ч.л цукру, сіль.

 
Пиріжки з цього тіста виходять надзвичайно ніжними.


А тепер начинка.

1. Зі свіжими помідорами.

Цибулю смажимо. Помідори ріжемо, викладаємо їх на сито, щоб зайвий сік вийшов, солимо. Кладемо в рівних частинах начинку, ліпимо пиріжок і смажимо в достатній кількості масла.


Або викласти кружечок помідори. Зверху суміш тертої бринзи та зелені. 


2. В якості начинки можна використати варене м'ясо, наприклад куряче. Перекрутити його через м'ясорубку, додати смажену цибулю, трохи бульйону, аби фарш не був сухим.



 3. Пиріжки з картоплею 

У будь-яке з перерахованих вище тісто кладемо картоплю пюре з мускатним горіхом і смажимо.


4. Консервовані чи свіжі з цукром вишні.


5. Лівер. 

Відварені легені, серце та нирки прокрутити через м'ясорубку. Додати смаженої цибулі та тертого твердого сиру, посолити, поперчити.


6. А також пиріжки з нетом 

Такі пиріжки любить мій чоловік, йому їх робила бабуся. 

500 мл кефіру 
1ч. л соди без гірки 
2ст. л цукру 
сіль 
1-2 яйця 
борошна стільки, що б вийшло тісто як на вареники. 

З тіста сформувати ковбаски, розрізати їх на рівні частини і кожній надати форму пиріжка. Смажити з обох сторін під кришкою. А взагалі в тісто можна підмішати сухофрукти. цукати, виходить дуже смачно.


Знайшла цікавий спосіб " ліплення" пиріжків. Розкатати кружечок тіста, викласти начинку, зверху накрити ще одним шаром тіста. Видавити пиріжок чашкою.


Смакуйте.

Немає коментарів: