Спершу варіанти тіста, які мені сподобались.
1. Тісто: борошно, 2 яйця, 1/2 ч. л солі, 1ч. л цукру, 2 скл кефіру, 1/2 ч. л соди, 1 ст. л рослинного масла.
Змішуємо інгредієнти для тіста і робимо м'яке тісто. Накриваємо і залишаємо на пів години.
2. Тісто:
200 г розтопленого вершкового масла, 1 скл, води (бульйону, кефіру,
тобто будь-якої рідини), 2 яйця, 1 ч.л соди, сіль, борошно. Тісто має
бути так як на вареники. Покласти його у холодильник на 1-2 години.
3. Сирне тісто.
Тісто: 250 г сиру, 200 г борошна, 2 яйця, сіль, сода.
Замішуємо тісто. При розкатці тіста борошно краще не жаліти.
4. Тісто: 3-3,5 скл борошно, 1 скл окропу, 4 ст.л рослинної олії, 1 ч.л цукру, сіль.
Пиріжки з цього тіста виходять надзвичайно ніжними.
А тепер начинка.
1. Зі свіжими помідорами.
Цибулю смажимо. Помідори ріжемо, викладаємо їх на сито, щоб зайвий сік вийшов, солимо. Кладемо в рівних частинах начинку, ліпимо пиріжок і смажимо в достатній кількості масла.
Або викласти кружечок помідори. Зверху суміш тертої бринзи та зелені.
2. В
якості начинки можна використати варене м'ясо, наприклад куряче.
Перекрутити його через м'ясорубку, додати смажену цибулю, трохи
бульйону, аби фарш не був сухим.
3. Пиріжки з картоплею
У будь-яке з перерахованих вище тісто кладемо картоплю пюре з мускатним горіхом і смажимо.
4. Консервовані чи свіжі з цукром вишні.
5. Лівер.
Відварені
легені, серце та нирки прокрутити через м'ясорубку. Додати смаженої
цибулі та тертого твердого сиру, посолити, поперчити.
6. А також пиріжки з нетом
Такі пиріжки любить мій чоловік, йому їх робила бабуся.
500 мл кефіру
1ч. л соди без гірки
2ст. л цукру
сіль
1-2 яйця
борошна стільки, що б вийшло тісто як на вареники.
З тіста сформувати ковбаски, розрізати їх на рівні частини і кожній надати форму пиріжка. Смажити з обох сторін під кришкою. А взагалі в тісто можна підмішати сухофрукти. цукати, виходить дуже смачно.
Знайшла цікавий спосіб " ліплення" пиріжків. Розкатати кружечок тіста, викласти начинку, зверху накрити ще одним шаром тіста. Видавити пиріжок чашкою.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар