1. Капусняк з м'ясом
теляча грудинка
квашена капуста з розсолом
цибуля
морква
корінь петрушки
зелень
трохи грибів
шматочок лимона (за бажанням)
сіль, перець, цукор
можна додати картоплю
Зварити бульйон з м'яса з морквою і корінням. М'ясо можна відразу порізати або нарізати коли воно звариться. Коріння викинути. Додати гриби. Зробити засмажку з цибулею півкільцями і морквини кільцями. Перекласти в каструлю з бульйоном. Капусту злегка обсмажити і так само перекласти до бульйону. Додати шматочки лимона, перець, сіль, цукор, розсіл. Варити близько 40 хв. Посипати зеленню.
2. Пісний капусняк
3 л води
100 г квасолі
300 г квашеної капусти
морква
цибулина
3 картоплини
4 зубчики часнику
1 ст. л томатної пасти якщо є
Варити квасолю до готовності. Квашену капусту тушкувати з цукром 20-25 хв. Підсмажити моркву з цибулею і томатною пастою. До квасолі додати картоплю, часник. Потім капусту, засмажку, спеції і варити 20-25 хв.
3. Зі свіжої капусти
Зварити бульйон з яловичини з корінцями, прянощами та процідити. Пів качана капусти розрізати на доволі великі шматки, картоплю та моркву нарізати кубиками, цибулю посікти. Опустити овочі у бульйон. Варити до готовності. Подавати з зеленню, перцем та сметаною.
Смакуйте з задоволенням
Немає коментарів:
Дописати коментар