1. У воді або бульйоні варять нарізану картоплю. Можна додати до неї перлову крупу. Якщо гриби сухі, то їх попередньо відварюють, але я брала шампіньйони, тому просто зробила засмажку з цибулі, моркви і грибів. Коли картопля готовий додаю засмажку, зелень, приправляю.
2. Поставити варити картоплю. Тим часом робимо засмажку з цибулі, моркви і грибів. Коли картопля закипить, кинути в воду лаврушку і поварити 3-4 хв, викинути. додати засмажку, зелень, сіль, перець, поварити пару хвилин.
3. Китайський грибний суп
125 г грибів
огірок
2 пір'їнки зеленої цибулі
1 зубчик часнику
2 ст. л рослинного масла
25 г локшини
сіль
1 ст. л соєвого соусу
Тонко нарізати гриби, огірки, часник, цибулю. Обсмажити цибулю і часник 30 сек. Додати гриби і смажити 3-4 хв. Додати 600 мл води, локшину. Довести воду до кипіння. Додати огірок, сіль, соус. Варити 2-3 хв.
4. С гарбузом.
60г вершкового масла
250г грибів
200г гарбуза
500 мл курячого бульйону (у мене було більше)
125 мл сметани
1 невеликий пучок свіжого кропу
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Розтопити масло в глибокій сковорідці, викласти мілконарізані гриби, натертий на великій тертці гарбуз і готувати, помішуючи, поки не стануть м'якими. Потім влити бульйон, сметану, посолити і поперчити. Довести до кипіння і зняти з вогню. Можна в блендері довести суп до пюреподібного стану, але я цього не робила. Потім додати мілконарізаний кріп.
5. Із твердим сиром
1-1,5 води
морква
2-3 картоплини
100-150 г кореня селери
топінамбур
200 г твердого сиру
5-6 печериць
1-2 зубчики часнику
Морква, картопля, корінь селери, топінамбур натерти на тертці, додати в каструлю з водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5 хв. Ввести твердий сир кубиками і варити ще 10 хв, Гриби обсмажити, додати в суп і варити ще 7 хв. Наприкінці видавити часник і посипати зеленню.
6. Густий грибний суп
2 л води
400-500 г печериць
200 г геркулесу
1-2 морквини
1 цибулина
зелень, сіль, перець
Робимо засмажку з цибулі і морквини. Зварити грибний бульйон, помістити туди овочі і геркулес, зелень, сіль, перець.
7. З білими грибами
1 кг білих грибів (сухих піде менше)
цибулина
морквина
4 картоплини
50 г манки
кроп
зубчик часнику
500 мл сметани
Варимо гриби 30-35 хв. Додаємо картоплю, засмажку з цибулі та моркви, сметану, зелень, часник. Варимо до готовності та додаємо манку.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар