15.08.14

Грибний суп

1. У воді або бульйоні варять нарізану картоплю. Можна додати до неї перлову крупу. Якщо гриби сухі, то їх попередньо відварюють, але я брала шампіньйони, тому просто зробила засмажку з цибулі, моркви і грибів. Коли картопля готовий додаю засмажку, зелень, приправляю.


2. Поставити варити картоплю. Тим часом робимо засмажку з цибулі, моркви і грибів. Коли картопля закипить, кинути в воду лаврушку і поварити 3-4 хв, викинути. додати засмажку, зелень, сіль, перець, поварити пару хвилин.


3. Китайський грибний суп 


125 г грибів 
огірок 
2 пір'їнки зеленої цибулі 
1 зубчик часнику 
2 ст. л рослинного масла 
25 г локшини 
сіль 
1 ст. л соєвого соусу 

Тонко нарізати гриби, огірки, часник, цибулю. Обсмажити цибулю і часник 30 сек. Додати гриби і смажити 3-4 хв. Додати 600 мл води, локшину. Довести воду до кипіння. Додати огірок, сіль, соус. Варити 2-3 хв.


4. С гарбузом. 

60г вершкового масла 
250г грибів 
200г гарбуза 
500 мл курячого бульйону (у мене було більше) 
125 мл сметани 
1 невеликий пучок свіжого кропу 
сіль, чорний мелений перець - за смаком 

Розтопити масло в глибокій сковорідці, викласти мілконарізані гриби, натертий на великій тертці гарбуз і готувати, помішуючи, поки не стануть м'якими. Потім влити бульйон, сметану, посолити і поперчити. Довести до кипіння і зняти з вогню. Можна в блендері довести суп до пюреподібного стану, але я цього не робила. Потім додати мілконарізаний кріп.

                           

5. Із твердим сиром 

1-1,5 води 
морква 
2-3 картоплини 
100-150 г кореня селери 
топінамбур 
200 г твердого сиру 
5-6 печериць 
1-2 зубчики часнику 

Морква, картопля, корінь селери, топінамбур натерти на тертці, додати в каструлю з водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5 хв. Ввести твердий сир кубиками і варити ще 10 хв, Гриби обсмажити, додати в суп і варити ще 7 хв. Наприкінці видавити часник і посипати зеленню.


6. Густий грибний суп 


2 л води 
400-500 г печериць 
200 г геркулесу 
1-2 морквини 
1 цибулина 
зелень, сіль, перець 

Робимо засмажку з цибулі і морквини. Зварити грибний бульйон, помістити туди овочі і геркулес, зелень, сіль, перець.


7. З білими грибами

1 кг білих грибів (сухих піде менше)
цибулина
морквина
4 картоплини
50 г манки
кроп
зубчик часнику
500 мл сметани

Варимо гриби 30-35 хв. Додаємо картоплю, засмажку з цибулі та моркви, сметану, зелень, часник. Варимо до готовності та додаємо манку.


Смакуйте 




Немає коментарів: