17.08.14

Мереживна бабка


500 г борошна 
10 яєць 
200 г цукру 
50 г дріжджів 
1/3 скл молока 
сіль 

Інтенсивно збити жовтки з цукром.


Додати борошно, розведені в теплому молоці дріжджі. Замісити липке тісто. Протягом години замішувати його кілька разів.


Додати збиті до густих піків білки. Акуратно місити тісто зверху вниз. Перекласти тісто у форму і дати йому піднятися в теплому місці.


Пекти при 180 градусах поки не зарум'яниться. Готовність перевіряти зубочисткою.


Верхівку зрізати, щоб вийшов рівний корж, цей шматок я використовую для прикраси. Тепер займемося глазур'ю. Нам знадобиться: 100 г мала вершкового, 2 ст. л лимонного соку, 1 скл цукровою пудрою. Все це інтенсивно збити. Лимонним соком і цукровою пудрою регулюйте консистенцію глазурі.


Нанесіть її на бабку, що вистигла.


Прикрасьте бабку обрізком.


Смакуйте 








Немає коментарів: