Пшоняна запіканка
200 г пшона
0,5 ч.л. солі
100г кураги
20 г вершкового масла
3 яйця
50 г сметани
1/2 скл цукру, але краще менше як по мені
Курагу залити окропом на 20 хв. Порізати і покласти у форму.
Пшоно відварити і в ще теплу кашу додати вершкове масло.
Збити яйця з цукром і сметаною і перемішати цю суміш з кашею. Вилити масу форму.
Пекти 30 - 50 хв при 180 градусах.
Розріз.
Рисова запіканка
Ця запіканка готується за аналогією з пшоняною, просто крупа рисова кладеться. І в цей раз я курагу на дно не клала, а подавала у вигляді соусу. Також клала проварені в підкисленій воді яблука
Вівсяна запіканка
На 1 скл вареної вівсянки йде 1 яйце, 0,5 скл борошна, ложка цукру, 0,5 скл молока, родзинки, кориця, сіль. Додатково можна додавати будь-які фрукти або сухофрукти на ваш смак. Я поклала на дно яблука. Зверху залила їх тістом. І запекла до готовності.
Манна запіканка
1 скл манки
4 скл води
сіль
2-3 скл. цукру
100 г фруктів
Зварити кашу на воді. Додати сіль, цукор в готову кашу. Викладе на деко. Дати охолонути і запекти.
Гречана запіканка
1 скл гречки
200 г сиру
1/2 скл сметани
2 яйця
цукор, сіль, масло
У готову кашу покласти решту інгредієнтів, перемішати, викласти у змащену форму та запекти.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар