1. Гречаник з цибулею і морквою.
2 жмені гречки
1 яйце
1 цибулина
1 морква
оливкова олія
сіль
перець
паприка
сир для присипки за бажанням
Зварити гречку до напів готовності без солі. Моркву і цибулю пасерувати. Гречку посолити, додати засмажку, яйце. Викласти у змащену форму. Засипати твердим сиром за бажанням. Пекти при 180 градусах до коричневої скоринки.
2.Гречаник з сухофруктами.
0,5 ст гречки
100 г кураги
100 г чорносливу
250 г сиру
50 г йогурту 1
яйце
1 ст, л цукру
Крупу залити 1 скл окропу на 3 години. Курагу і чорнослив залити окропом на 10-15 хв. Трохи обсушити і ріжемо роздільно. Сир розтерти з цукром, яйцем, додати гречку і чорнослив. У форму викладаємо половину маси, потім курагу і іншу масу. Верх змастити йогуртом. Пекти 30-40 хв при 180 градусах.
Ще варіант гречниказ сиром.
300 г гречки
1/2 л молока
1 скл води
400 г сиру
50 г масла
2 яйця
4 ст. л цукру
цедра лимона
кориця
Гречку підсмажити на сухій сковороді і висипати в киплячу воду. Додати сіль, масло і варимо до розбухання крупи. Потім доливаємо молоко. Каша повинна загуснути, охолодити її. Всі інгредієнти перемішати і викласти у форму. Запекти.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар