05.08.14

Гречаник


1. Гречаник з цибулею і морквою. 

2 жмені гречки 
1 яйце 
1 цибулина 
1 морква 
оливкова олія 
сіль 
перець 
паприка 
сир для присипки за бажанням 

Зварити гречку до напів готовності без солі. Моркву і цибулю пасерувати. Гречку посолити, додати засмажку, яйце. Викласти у змащену форму. Засипати твердим сиром за бажанням. Пекти при 180 градусах до коричневої скоринки.


2.Гречаник з сухофруктами. 

0,5 ст гречки 
100 г кураги 
100 г чорносливу 
250 г сиру 
50 г йогурту 1
 яйце 
1 ст, л цукру 

Крупу залити 1 скл окропу на 3 години. Курагу і чорнослив залити окропом на 10-15 хв. Трохи обсушити і ріжемо роздільно. Сир розтерти з цукром, яйцем, додати гречку і чорнослив. У форму викладаємо половину маси, потім курагу і іншу масу. Верх змастити йогуртом. Пекти 30-40 хв при 180 градусах.


Ще варіант гречниказ сиром. 

300 г гречки 
1/2 л молока 
1 скл води 
400 г сиру 
50 г масла 
2 яйця 
4 ст. л цукру 
цедра лимона 
кориця 

Гречку підсмажити на сухій сковороді і висипати в киплячу воду. Додати сіль, масло і варимо до розбухання крупи. Потім доливаємо молоко. Каша повинна загуснути, охолодити її. Всі інгредієнти перемішати і викласти у форму. Запекти.


Смакуйте 




Немає коментарів: