Тісто: 250 г вершкового масла, 1 скл. цукру, 1,5 скл. борошна, 3 яйця, 0,5 ч. л. гашеної соди, трохи подрібнених горіхів. 3 ст. л. какао
Замісити тісто і викласти у форму. Запекти до готовності і дати охолонути.
Крем: 0,5 л. молока, 5 ст. л. манки, 1 скл цукру, 400 г масла (але у мене було всього 200-250 г)
Зварити густу манну кашу. Дати охолонути і збити з маслом. Викласти поверх коржа.
Глазур: плитка шоколаду, 3 ст. л молока, 1 ст. л какао, 3 ст. л цукру
Розтопити шоколад з молоком на водяній бані. Додати інші інгредієнти і полити торт. До подачі на стіл помістити торт в холодильник.
Тісто: 1 скл борошна, 1/2 скл какао, 4 яйця, 1 скл цукру, 200 г вершкового масла
Глазур: 1 скл вершків, 210 г гіркого шоколаду
Духовку нагріти до 160 градусів. Жовтки збити з 1 ст.л цукру, додати какао та масло кімнатної температури. Ретельно перемішати. Збити білки з дрібкою солі та всипати цукор та борошно. Білкову масу вилити в жовткову та обережно перемішати до однорідності. Викласти тісто у форму та запекти до готовності. У вершках розтопити шоколад та вилити поверх ще теплого коржа. Дати охолонути та поставити на годинку у холодильник.
Тісто: 2 скл борошна, сода, сіль, 110 г вершкового масла, 220 г цукру, 3 яйця, 220 г сметани, 110 г гіркого шоколаду, 1 ч.л звареної кави
Крем: 3 скл цукрової пудри, 110 г вершкового масла, 150 г сметани (можливо більше), 95 г какао порошку, сіль
Коржі. Духовку розігріти до 140 градусів. Борошно поєднати з содою та сіллю. Збити до крему масло з цукром, вбити по 1-му яйця. Додати сметану. На середній швидкості влити розтоплений шоколад та каву. У 2 рази всипати суміш з борошном. Та випікати коржі. Тісто можна випекти суцільною масою та розрізати на коржі чи не різати взагалі або пекти кожен корж окремо.
Крем. Якщо ви пекли декілька коржів, то вам знадобиться більше сметани. Цукрову пудру збити з вершковим маслом. Додати сметану, какао, сіль. Змастити коржі.
Смакуйте .
Немає коментарів:
Дописати коментар