Тісто: 700 г борошна, 500 г йогурту, 2 яйця, 50 г вершкового масла, 1 ч. л солі, 2 ч. л соди (погасити)
Начинка: 450 г моцарели, 450 г фети, 1 яйце
Змішати йогурт, яйця, вершкове масло, сіль, сода. Поступово введіть борошно, що б вийшло м'яке, еластичне тісто. Загорніть його в плівку і поставте в холодильник на 20 хв мінімум. Всі інгредієнти начинки перемішати. Тісто і начинку розділити на 6 рівних частин. Розкачати кожну частину тіста в корж діаметром 20 см і викласти на неї начинку. Щільно скріпити корж за формою кальцоне або чебурека. Запікати при 220 градусів протягом 10 - 15 хв.
Хачапурі по-аджарські
Тісто: 500-600 г борошна, 250-300 мл молока чи води, 1 ст.л цукру, 15 г сухих дріжджів
Начинка: 1 кг сиру,10 яєць, 200 г вершкового масла
Дріжджі з цукром розвести у теплій воді та залишити у теплому місці на 30 хв. Замісити тісто та залишити його на 1,5 год. Періодично обминати тісто. Діла можна вести роботу двома шляхами. Або розділити тісто на 10 порцій та формувати млинці. Поверх млинців викласти сир та сформувати борти. Або, як я, викласти тісто на деко з бортами. Викласти сир та запекти до золотистого кольору тіста.
Далі в кожну порцію, або розподілити по формі масло та запустити яйця. Та пекти ще 5 хв. Жовток може залишитись рідким.
З цією стравою можна експериментувати. Наприклад, обрати листкове тісто. Під яйця викласти моцареллу, цибулю та бекон.
Хачапурі для ледачих.
100 г сиру або твердого сиру
100 г сметани
яйце
1 ст.л борошна
зелень
сіль, перець
Тертий сир з"єднати з рештою інгредієнтів. Викласти суміш на пательню. Обсмажити з 2-х сторін по 10 хв.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар