04.05.14

Листкове тісто


Тісто1: 200г вершкового масла 
              2/3скл борошна 

Тісто2: 1 яйце 
              2скл борошна 
              вода 
              1/4ч. л оцту (лимонного соку) 
               щіпка солі 

Тісто1. Насипаємо борошно і додаємо холодну порізане на шматки масло. Перетираємо разом.
 

Викладаємо масу в харчову плівку, надаємо їй форму прямокутника. Кладемо в холодильник.

                            

Тісто2. У миску висипаємо борошно. Відразу кладемо трохи менше при необхідності домішуємо. Додаємо оцет, сіль. У склянку вбиваємо яйце. Додаємо 2/3скл рідини. Збиваємо ложкою і виливаємо в муку.

                            

Вимішуємо тісто, воно не повинно бути крутим.

                            

Тісто 2 розкатуємо у прямокутник, не тонкий. На нього кладемо тісто 1 і під харчовою плівкою розкатуємо в прямокутну доріжку по всій довжині тіста 2.

                           

Складаємо краї до середини і навпіл. Ставимо в холодильник на 30хв.

                           

Дістаємо наше тісто. Акуратно, щоб тісто 1 залишилося в середині, розкатуємо його швом вниз.

                           

Знову складаємо і ставимо в холодильник на 30хв.



Повторюємо цю процедуру від 4 до 6 разів. Тісто готове. Листкове тісто можна заморозити, відходити воно буде приблизно 1,5 години.
Смакуйте

Немає коментарів: