Для булочок звичайно потрібно тісто. Можна взяти листкове, але у мене було дріжджове. Мені подобається цей рецепт тим, що готувати треба вранці. А я люблю починати день з чогось солоденького.
250 мл молока
25 г дріжджів
2 яйця
3,5-4 скл борошна
80 г масла
1/2 скл цукру
1/2 ч. л солі
Тісто зручно замішувати міксером з насадкою крюком на низькій швидкості. В молоко кімнатної температури розкришити дріжджі. Додати збовтані яйця. Потім всипати борошно, цукор. Додаємо шматочки масла, сіль. Ставимо тісто на ніч в холодильник.
Вранці розкачуємо тісто прямокутником товщиною 0,5 см. Змащуємо його яйцем і посипаємо цукром з корицею. Я ще додаю ложку какао.
Звертаємо рулет.
Ріжемо його на шматочки товщиною 2-3 см.
Змащуємо їх яйцем, що залишилось після змащування, і посипаємо цукром. Пекти 30 хв при 200 градусах. На кожну гарячу булочку покласти шматочок масла.
Ще один дуже гарний варіант тіста.
390 г борошна
250 г цукру
80 мл молока
2 яйця
120 г вершкового масла
60 мл води
сіль
1/2 ч.л кориці
2 ч.л сухих дріжджів
У мисці перемішати борошно, 50 г цукру та дріжджі. В окремій мисці збити яйця. Вершкове масло розвести у теплому молоці та додати до яєць разом з водою. Поступово додати борошно та замісити тісто. Накрити миску полотенцем та залишити підходити у теплому місці на годину.
А далі розкатати прямокутник, посипати цукром з корицею, скрутити рулет, розрізати, викласти у форму. Пекти 30 хв при 180 градусах.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар