07.09.14

Запечена свинина



По-гавайськи

цибулина
1 ст.л карі
400 мл бульйону
1,2 кг свинини
600 г ананасу
100 г тертого твердого сиру
1/2 ч.л меленої паприки
1 пучечок зеленої цибулі
3-4 ст.л абрикосового джему
200 мл вершків
сіль, перець

Цибулю нарізати кубиками та підсмажити. Посипати карі та дати трохи протушкуватися разом. Налити бульйон, покласти м'ясо та відправити у духовку на 60 хв при 200 градусах. Перевернути кусок. Через 45 хв верх м'яса змастити джемом. Твердий сир натерти та змішати з паприкою, посипати м'ясо. Викласти ананаси. Пекти до готовності. М'ясо вийняти з бульйону.


Довести бульйон до кипіння, влити вершки, додати зелену цибулю та 1-2 ст.л джему. Варити соус до густої консистенції. Подавати м'ясо з рисом.


З медом

2 цибулини
800 г свинини
сіль, перець
1-2 ст.л меду
1 ч.л кмину
700 мл бульйону
1-2 ч.л крохмалю

М'ясо посолити, поперчити. Обсмажити. До бульйону додати мед, кмин, різану цибулю та залити м'ясо. Пекти 60 хв. при 200 градусах. М'ясо вийняти з бульйону. До бульйону додати крохмаль та довести до кипіння, що хвилини помішуючи. Подавати соус до м'яса.


З лимоном

Шматок свинини для запікання замаринувати на 2-3 год. у лимонному соці та приправах (лавровий лист, перець горошком, чебрець, орегано). Викласти м'ясо на "подушку" з моркви та часнику та загорнути у фольгу. Запекти до готовності.


З фруктами

1 - 1,2 кг вирізки свинини
50 г родзинок
100 г кураги
яйце
сіль, перець, коріандр

Вирізку надрізати вздовж волокон (зробити глибокий надріз) та вирізати шматок м'яса. Цей шматок перемолоти у фарш. Сухофрукти на 5 хв. залити окропом. Курагу порізати та змішати їх з фаршем. Додати яйце, приправи та нафарширувати м'ясо. Обв'язати нитками. Запікати під кришкою 1,5 години при 180 градусах.


З часником

Свинячу вирізку натерти сіллю та перцем та нашпигувати часником. Загорнути у фольгу та пекти протягом години.



Смакуйте 













Немає коментарів: