18.09.14

Зефір


Спекти 2-3 яблучка.


М'якоть збити.


Додати 60 г цукрового піску і білки. Кількість білків залежить від ваших апетитів. Одного білка вистачає що б спробувати, з 3 білків виходить багато зефіру. Під кінець вже втомлювалася його їсти. Але у нас такий зефір їдять я і син. Кількість цукрового піску теж можна регулювати. Якщо його багато то зефір прям кристалізується. Але по мені 60 г цілком вистачає. Усе разом збити.


Близько 10 г желатину розчинити в самій мінімальній кількості води і влити в білкову масу. Збити на малій швидкості і розлити по формах.


Почекати поки застигне і можна сміливо насолодиться домашнім зефіром. До речі зефіринки можна між собою скріпити соусом з кураги. Але в цей раз я не стала цим займатися.


Цукровий зефір


2,5 скл цукру
0,5 скл води
0,5 ч. л соди
0,5 ч, л лимонної кислоти
пачка желатину 25 г

Замочити желатин в 0,5 скл води (це не той стакан, який заявлений в рецепті). У каструлю помістити цукор і воду і варити, помішуючи, на повільному вогні 10 хв. Потім додати соду і лимонну кислоту і варити ще 7 хв. Зняти з вогню, влити в чашу міксера, додати набряклий желатин. Збивати, поступово збільшуючи швидкість. Поступово маса світлішає і починає густіти. Розкласти масу по змазаним формам і відправити в холодильник на 2 години.


Смакуйте 












Немає коментарів: