15.09.14

Торт "Пташине молоко"


Я пробувала два варіанти цього торта і оба два, на мій погляд, варті уваги.

1 варіант
 
Тісто: 100 г вершкового масла, 100 г цукру, яйце, 150 г борошна. Для своєї формі подвоїла продукти 

Збити масло кімнатної температура з цукром. Додати яйце. Потім борошно і замісити тісто. Розділити тісто на дві частини і викласти в форму одну з них. Спекти два коржі по 10-12 хв при 230 градусах.


Суфле: 2 білка, 310 г цукру, 180 г вершкового масла, 1/2 ч. л лимонної кислоти, 20 г желатину, 100 г згущеного молока, 130 мл води. Подвоїла все крім цукру. 

Збити масло кімнатної температура зі згущеним молоком. За рецептом з цукру і води вариться сироп, а желатин розчиняється окремо. Я змішала цукор, воду і желатин і гріла до розчинення желатину (не доводити до кипіння). Білки збити з лимонною кислотою в міцну піну. До білків поступово влити "сироп". потім додати масло зі згущеним молоком.


На дно форми викласти корж. Зверху вилити половину суфле. Потім знову покласти корж і вилити решту суфле. Дати постояти в холодильнику 3-4 години.

Глазур: 100 г шоколаду, 100 г сметани, вершків. Знову ж подвоїла. 

Розтопити на водяній бані шоколад і додати вершки. Розмішати до однорідної маси і вилити поверх суфле і знову відправити в холодильник.


2 варіант

Тісто: 4 яйця, 1 скл цукру, 1 скл борошна

Це класичний бісквіт, розрізаний навпіл. Одну з половинок викласти у роз'ємну форму.

Суфле: 1 скл молока, 300 г вершкового масла ( але можна сміливо обійтись і без нього), 10 яєць, 2 скл цукру ( хоча я би трохи зменшила кількість), 40 г желатину, 1 ст.л картопляного крохмалю

Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 1 скл цукру. Молоко з'єднати з крохмалем та влити у жовтки. Миску поставити на тихий вогонь та загустити масу, постійно помішуючи. Дати вистигнути, додати м'яке масло та збити масу до пишності. 

Желатин залити 150  мл води та повністю розчинити. Білки збити з рештою цукру. Тонкою цівкою влити желатин та крем. Вилити суфле на корж. Прикласти другим та поставити до холодильника аби суфле застигло.

Глазур: 150-200 г темного шоколаду та 50 г вершкового масла.

Інгредієнти розтопити на водяній бані та залити торт.

 
Смакуйте.











Немає коментарів: