27.04.14

Бісквіти


Зробити вдалий бісквіт - це ціла наука. І я не можу сказати, що я її осягнула, але пробую та вчусь весь час. Класичний бісквіт роблять з яєць, борошна та цукрової пудри. Головні підказки: готовий бісквіт залишити вистигати у виключеній духовці та не змащувати борти форми. Не можу сказати, що ці поради рятувала мої бісквіти від осідання. Але ж інколи виходить.

1. Торт " Бананова насолода"

1 скл борошна
1 скл цукру
4 яйця
200 г сиру
200 г сметани
4 банана
4-5 ст. л цукру
варення за бажанням

Білки відокремити від жовтків. Збити білки , додаючи цукор по ложці , в густу піну. По одному додати жовтки , постійно збиваючи. Поступово додати борошно , помішуючи ложкою знизу вгору. Швидко вилити в змащену форму і поставити в заздалегідь розігріту духовку на 25 хв при 190-200 градусах. У духовку не заглядати , коли пройде зазначений час залишити ще на 5 хв , без вогню.

Сир розім'яти виделкою , додати 150 г сметани , пів банана і збити. Банани нарізати кружечками. Бісквіт розрізати на 2-3 частини. Кожен корж за бажанням поливаємо варенням. Викладаємо зверху сирну масу , а потім кружечки бананів.

Збити решту сметани з ложкою цукру і змастити верх і боки торта , посипати шоколадом.



Досить часто, і я цим теж користуюсь, до бісквіта додають більше білків ніж жовтків. Тісто виходить пишне, але це теж не завжди рятує бісквіт від осідання.

2. Для тіста: 5 жовтків , 7 білків , 100г цукрової пудри , 100г борошна. Борошно у бісквітах можна використовувати звичайне та, наприклад, вівсяне.

Для крему: 1 банан , 250г йогурту , 2ч. л желатину , 250г вершків або сметани , 100г цукрової пудри , кокосова стружка в крем або для прикраси (про неї я завжди забуваю )

Білки збийте до піків. Продовжуючи збивати по одному додайте жовтки , потім цукрову пудру і борошно. Викладіть у змащену форму. При 180 градусах пекти 15-25 хв . Очищений банан подрібнити в комбайні. Желатин розчиніть в 1ст . л гарячої води. Вершки збийте з йогуртом , цукровою пудрою , бананом , желатином. Бісквіт розріжте на 2 частини. Не виймаючи з форми , залийте одну половину кремом, покладіть другу і зверху знову залийте кремом. Залишити торт в холодильнику просочитися і застигнути.


До тіста можна додавати різноманітні добавки. Як то кава, какао, розтоплений шоколад.

3 . Кавовий бісквіт

Для тіста: 5 яєць , 0,5 скл дуже міцної кави , 280г цукру , 170г борошна

Для крему: 4 жовтки , 125г цукрової пудри , 1скл міцної кави , 1 скл молока , 2ч. л крохмалю , 2ч. л цукру.

Не задіяні білки з крему , можна додати в тісто , але в цей раз я їх пустила на інше. Для коржа відокремлюємо білки від жовтків. Каву з цукром варимо до отримання густої маси. Тим часом збиваємо білки в густу піну , додаємо по одному жовтки , продовжуючи збивати. Вливаємо в суміш по трохи кавовий сироп , всипаємо борошно. Акуратно все перемішуємо і виливаємо в змащену форму. Печемо корж до готовності.

Жовтки розтираємо з цукровою пудрою , додаємо каву і молоко . Ставимо на вогонь , додаємо крохмаль і цукор і варимо до бажаної густини. Готовий , остиглий корж розрізаємо на 2-3 частини, змащуємо його остиглим кремом і даємо просочитися.



Готовий бісквіт, зазвичай, розрізають на коржі та промащують кремом. 

4. " Пташине молоко"

Тісто: 4 яйця, 1 скл цукру, 1 скл борошна

Це класичний бісквіт, розрізаний навпіл. Одну з половинок викласти у роз'ємну форму.

Суфле: 1 скл молока, 300 г вершкового масла ( але можна сміливо обійтись і без нього), 10 яєць, 2 скл цукру ( хоча я би трохи зменшила кількість), 40 г желатину, 1 ст.л картопляного крохмалю

Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 1 скл цукру. Молоко з'єднати з крохмалем та влити у жовтки. Миску поставити на тихий вогонь та загустити масу, постійно помішуючи. Дати вистигнути, додати м'яке масло та збити масу до пишності. 

Желатин залити 150  мл води та повністю розчинити. Білки збити з рештою цукру. Тонкою цівкою влити желатин та крем. Вилити суфле на корж. Прикласти другим та поставити до холодильника аби суфле застигло.

Глазур: 150-200 г темного шоколаду та 50 г вершкового масла.

Інгредієнти розтопити на водяній бані та залити торт.


 Але можна використовувати монолітом.

5. Десерт L^escale 

тонкий бісквіт (досить бісквіта з трьох яєць) 
200 г вершків 
100 г ягід 
50 г сиру 
2 яєчних жовтки 
80 г цукру 

Вершки збити з сиром. Приварити ягоди з половиною цукру. Збити в піну жовтки з цукром, що залишився. Коли ягоди охолонуть все з'єднати і вилити на корж (корж знаходиться у формі). Дати застигнути.




 6. Йогуртовий торт.

Бісквіт: 3 яйця, 4 ст.л цукру, 60 г борошна, 40 г крохмалю.

Желе: 250 г ягід, 100 г цукру, 2 ст.л апельсинового соку, 20 г желатину, 250 мл вершків, 400 г йогурту

Ягоди розтерти з цукром, додати сік та трохи поварити на тихому вогні. Желатин розчинити та влити у ягідну масу. Додати збиті вершки та йогурт. Вилити крем-желе на готовий бісквіт та відправити до холодильника до застигання.

 
 Але на просторах інету я знайшла ще один цікавий варіант бісквітного торта і він мені вельми сподобався.

7. Шоколадний торт

6 яєць
150 г цукру
50 г какао
200 г вершків
2 плитки шоколаду

Білки збити до міцних піків , поступово вести цукор і по одному жовтки. Потім додати какао. Вилити цю масу на деко і пекти 30-35 хв при 180 градусах. Одержаний корж розрізати на 4 частини. Вершки довести майже до кипіння і розчинити в них шоколад. Поки крем гарячий він рідкий . Таким кремом просочити коржі і скласти один на одного . Потім крем добре остудити і покрити весь торт зверху. Зверніть увагу , що продукти вказані тільки для одного дека. Даємо торту просочитися. Фотографію показую в розрізі.



Господині у пошуках варіантів бісквіту, що не осідає, придумали безліч варіантів із, додаванням, крохмалю, пекарського порошку, молока, сметани, вершкового масла, соди.

8. Полуничний торт

2 яйця, 300 г цукру, 200 г борошна, 50 г крохмалю, 1/2 ч.л пекарського порошку, 2 жовтки, 100 г вершкового масла, 400 г сиру, 500 г сметани, 250г полуниці, 6 ч.л желатину

Відокремити білки від жовтків. До 2 жовтків всипати 100 г цукру, 2 ст.л гарячої води та добре збити. Додати 50 г борошна, змішаного з порошком та крохмалем. Додати збитті білки, покласти у форму та пекти 20 хв. Дати охолонути.

До борошна, що залишилось, додати 2 жовтки, 50 г цукру та замісити тісто. Покласти його на 30 хв до холодильника. Випекти корж.

Полуницю пропустити через сито, додати сир, цукор, сметану та розведений желатин. Надно форми покласти корж, зверху викласти половину сирної маси, далі покласти бісквітний корж та решту сирної маси.


9. Ще один варіант бісквіту, з розпушувачем і молоком.

Збити 5 жовтків з 3 ст.л цукру, 250 г борошна та 125 мл молока. Поступово ввести білки. Зпекти бісквіт, розрізати та промастити кремом.


10. Торт " Полуниця"

Тісто: 1,5 скл борошна, 100 г вершкового масла, 1 скл цукрової пудри, 1/2 скл сметани, 1 ч.л соди, 3-4 яйця

Крем: 800-900 г полуниці, 2 скл сметани, 1 скл цукрової пудри

Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром. Додати сметану, розтоплене вершкове масло та борошно з содою. Збити білки та акуратно вмішати у тісто. Пекти 40 хв при 180-190 градусах.

Полуницю засипати 2-3 ст.л цукру. Основу розрізати на 2 частин. На нижній корж викласти полуницю. Сметану збити з цукровою пудрою та покрити полуницю. Накрити другим коржем та залити торт кремом.


 Але й можна зустріти зовсім незвичні варіанти бісквітів.

11. Ягідний бісквіт

Беремо склянку протертих червоних ягід зі склянкою цукру. Додаємо столову ложку борошна і 2-3 крохмалю. Збиваємо до піків 8-9 білків і акуратно додаємо в ягоди. Викладаємо в змащену форму. Печемо 25-30 хв. 


Смакуйте.

Немає коментарів: