Тісто: 1 скл молока, 1/2 скл цукрового піску, 20-25 г дріжджів, сіль, 50 г вершкового масла, яйце, 3-4 скл борошна
У теплому молоці розвести цукор, дріжджі, сіль, додати яйце, розтоплене вершкове масло (але не гаряче).
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Начинка: 250 г журавлини, 1/2 скл цукрового піску, 1 ст. л крохмалю, буряк
Якщо журавлина свіжа, то добре її товчемо з цукровим піском і додаємо крохмаль. Якщо ні, просто все перемішуємо і додаємо тертий буряк.
Тісто ділимо на дві нерівні частини. Велику розкачуємо розміром з деко і викладаємо, формуючи бортики. Зверху розкладаємо начинку.
З залишкового тіста робимо грати і змащуємо його яйцем.
Печемо на середньому вогні до рум'яності.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар