08.09.14

Пиріг з журавлиною та буряком


Тісто: 1 скл молока, 1/2 скл цукрового піску, 20-25 г дріжджів, сіль, 50 г вершкового масла, яйце, 3-4 скл борошна 

У теплому молоці розвести цукор, дріжджі, сіль, додати яйце, розтоплене вершкове масло (але не гаряче).


Додаємо борошно і замішуємо тісто.


Начинка: 250 г журавлини, 1/2 скл цукрового піску, 1 ст. л крохмалю, буряк

Якщо журавлина свіжа, то добре її товчемо з цукровим піском і додаємо крохмаль. Якщо ні, просто все перемішуємо і додаємо тертий буряк.


Тісто ділимо на дві нерівні частини. Велику розкачуємо розміром з деко і викладаємо, формуючи бортики. Зверху розкладаємо начинку.


З залишкового тіста робимо грати і змащуємо його яйцем.


Печемо на середньому вогні до рум'яності.


Смакуйте 







Немає коментарів: