09.09.14

Торт "Хвилинка" на пательні


Коржі: 3 скл. борошна, 1 банка згущеного молока, 1 яйце, 1 ч. л соди (гашеної). 

Крем: 750 г молока, 200 г вершкового масла, 1-1,5 скл цукру, 2 яйця, 3-4 ст. л борошна. 

Замішуємо тісто.


Ділимо його на 8 частин. Розкачуємо кружечки. Якщо вони вийдуть не ідеально рівними, нічого страшного, обрізки підуть на прикрашання.


Смажимо на сухій пательні. По хвилині з кожного боку, вони готуються дуже швидко.


Готуємо крем. Для цього змішуємо всі компоненти, крім вершкового масла. Готуємо, постійно помішуючи, до загусання. Знімаємо крем з вогню і в гарячому кремі плавимо масло.


Перемащуємо коржі. З обрізків робимо крихту і посипаємо торт.


Для тіста: яйце, 200 г сиру, 1 скл цукру, 250-300 г борошна, 1 ч.л розпушувача чи погашеної соди

Крем: 500 мл молока, яйце, 1 скл цукру, 3 ст.л борошна, 150-200 г вершкового масла, горіхи чи шоколад.

Крем. Розтерти яйця з борошном та цукром. Потроху влити молоко. Поставити на плиту довести до загустіння, постійно помішуючи. Коли крем вистигне, збити його разом з м'яким вершковим маслом.

Коржі. Змішуємо яйце з цукром. Додаємо сир, соду та борошно. Тісто не повинно бути крутим але щільним. Розділяємо його на 6-8 частин та тонко розкачуємо. Печемо на сухій пательні з обох сторін. Холодні коржі змастити холодним кремом, посипати подрібненими горіхами чи тертим шоколадом. Дати постояти хоча б ніч.


Смакуйте 






Немає коментарів: