1. С зеленню
На 2 порції: 200 г листя шпинату, 200 г сиру, 50 г тертого твердого сиру, яйце, 80 г борошна, 1/8 ч. л мускатного горіха, сіль, перець.
Шпинат обдати окропом і дрібно порізати, сир натерти. Змішати всі інгредієнти в однорідну масу і поставити на годинку в холодильник.
Потім з цієї маси формуємо наші вареники і опускаємо в киплячу воду. Варимо поки не спливуть. Подавати з сиром, сметаною, вершковим маслом або чимось іншим улюбленим.
2. Солодкі
500 г сиру протерти через сито, додати яйце, розтертий цукор, борошно (десь стакан). Можна формувати кульки або традиційно зваляти ковбаски і порізати їх на вареники. Опустити в киплячу воду і варити поки не спливуть. Змастити вершковим маслом.
3. Смажені у соусі
500 г адигейського сиру, або звичного сиру
3 ст.л борошна
за бажанням стручок гострого перцю
зелень
сіль
Для соусу: 6 середніх томатів без шкірки, 1 ст.л лимонного соку, 1 ч.л натертого імбиру за бажанням та насіння маку, 0,5 ч.л насіння кумину та асафетида, 150 мл сметани
Сир поєднати з борошном та додати мілко нарізану зелень та перець. Сформувати кульки та обсмажити. Спеції подрібнити та додати лимонний сік до утворення пасти. Пасту нагріти на маслі у глибокій пательні. Додати пюре з томатів, сіль, перець. Довести до кипіння та ввести у соус сметану та сирні кульки. Тушкувати ще 8-10 хв.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар