Пригадую смак цього пирога і хочеться приготувати його знов.
Начинка: 300-400 г зеленого горошку ( я обрала консервований, можливо у цьому секрет), 3 ст.л оливкової олії, трохи зелені, 300 г сметани, 200 г твердого сиру
Тісто: 280-300 г борошна, 140 г вершкового масла, 100 мл холодної води, сіль
Духовку нагріти до 180 градусів.
Поєднуємо масло, борошно сіль до утворення крихт. Додаємо воду, замішуємо тісто та ставимо до холодильника.
Свіжий горошок рекомендують відварити 3 хв у підсоленій воді. Але пам'ятаємо, я обрала консервований. Подрібнюємо у пюре горошок, зелень. Додаємо олію,сіль, сметану, тертий сир.
Тісто розкачати на форму з бортиками. Проткнути у кількох місцях виделкою. Вилити начинку. Пекти 20 хв до золотистої скоринки.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар