29.03.14

Деруни


Не можу стороною обійти цю смакоту , хоча нікому " Америку нею не відкрию " . А все тому , що я дуже люблю деруни. І не тільки тому що вони смачні , а й тому що це єдине, що готує мій чоловік .

Рецептів дерунів багато і у кожної господині він свій. Я знаю їх три.

Варіант 1:500 г картоплі , 0,5 скл борошна , 25г дріжджів , 0,5 скл води , 2ст . л рослинного масла , яйце , сіль. Цей варіант мені подобатися тим , що деруни виходять акуратними. Особливість його в тому , що тісту потрібно дати трохи піднятися .

Варіант 2:500 г картоплі , 1 цибулина , яйце , 1ст . л борошна з гіркою ( можна крохмаль) , перець , сіль , рослинне масло. Так готує моя мама. У таке тісто можна взагалі не вводити яйця.

Варіант 3 : 500г картоплі , 1 цибулина , яйце , сіль , перець , рослинна олія для смаження. Так готую я .



Але українські господині не були б українськими господинями, якби не експериментували.  До тіста додають квашену капусту 1:1.


Або підсмажені з цибулею гриби.


Дуже хрумку скоринку дає тертий твердий сир.


Якщо деруни зробити великими, на всю площу пательні, тоді, наприклад грибну начинку, можна завернути в картопляні млинці. 


До речі, дуже смачно виходить піца на тісті для дерунів. Тісто для дерунів викласти на пательню, підсмажити з одного боку, перевернути і викласти начинку. Коли сир розплавиться, піца готова.



Але є ще один цікавий варіант - деруни з м'ясом.

Тісто для дерунів викласти ложкою на пательню. Зверху покласти фарш з цибулею. Прикрити все тістом. Посмажити з обох сторін. А далі обсмажені деруни тушити у сметані до готовності.


Смакуйте.

Немає коментарів: