1. Гострі грінки
Шматочки хліба обсмажити на рослинній олії і одну сторону грінки натерти часником. Другий бік грінки змастити майонезом. Терту бринзу змішати з цибулею, якщо є чи є бажання, і викласти на майонез.
Можна запекти.
2. Каталонець
Обсмажити шматочки хліба. Помідори з часником збити в комбайн в пюре. Посолити, поперчити. Намастити томатне пюре на грінки і покласти шматочок сиру.
3. Багет з помідорами
Хліб злегка підсмажити на олії, з одного боку натерти часником. Нарізану цибулю скропити оцтом і злегка пом'яти, додати порізаний помідор, можна зелень і викласти на хліб.
Чи просто покласти кружечки помідор, посолити, поперчити.
4. Грінки з фетою (бринзи) і оливками
На обсмажені грінки викласти масу з розім'ятої фети (натертої бринзи), нарізаних огірка і оливок. Зверху покласти шматочки груші, яблук або половинки винограду. Скропити соком з цитринових і оливковою олією. Можна запекти.
5. З курячим філе
Ще одна начинка для грінок: 250 г дрібно нарізаної курятини, 200 г тертої бринзи, фети або м'якого сиру, 1/2 скл йогурту або сметани, дрібно порізаний огірок, сіль, перець.
6. Зі скумбрією
7. З сиром
Змішати 300 г тертого сиру, 3 варених подрібнених яйця, 150 г вершкового масла і 30 г гірчичного порошку, нанести на грінки. Можна запекти.
150 г червоних помідорів
50 г шампіньйонів
150 г житнього хліба
30 г вершкового масла
50 г сиру
30 г соусу песто
Тонко нарізати гриби та помідори. Кожен шматочок хліба намастити маслом з обох сторін та обсмажити. Викласти сир, помідори, гриби, соус песто. Накрити іншим шматочком хліба і підсмажити на пательні під кришкою з обох сторін.
Взагалі, поєднання моцарелли, помідор, соусу песто та свіжого хрумкого хлібу завжди дарує смак Італії.
9. З салатом
Мій найулюбленіший тост з дитинства з салатом. Намастити тонкий шар вершкового масла, покласти листочок салату, посолити.
10. З бобами
Тушкувати боби з перчиком чілі та викласти на тости. Покласти шматочок сиру та запекти.
11 З горошком
Змішати терті яйця з зеленим горошком.
12. З беконом чи грудинкою
На тости викласти лисття салату чи шпинат. Зверху шматочки беклну чи грудинки та яйце.
13. З яловичиною
Сир поєднати зі сметаною, підсолити та намастити на грінку. Зверху покласти шматок запеченої яловичини чи телятини.

Немає коментарів:
Дописати коментар