31.03.14

Домашні чіпси

1. Рисові чіпси 

Рис зварити у великій кількості води, але не розварювати. Я брала 1:3.

                             

Розкласти рис в один шар на пекарському папері.




Сушити 1,5-2 години при 100-180 градусах. Рис повинен бути сухим. Слідкуйте що б не пригорів, у мене не завжди це виходить  



Розігріти велику кількість рослинного масла і підсмажувати маленькими порціями рис. Як тільки набухне відкласти на серветку. Готовий рис можна посипати якимись приправами на ваш смак.



2. Чіпси з лаваша 

Змішати різні улюблені приправи з продавленим через прес часником, подрібненою зеленню і рослинним маслом. Змастити цією сумішшю тонкий лаваш. Лаваш розрізати на кубики і підсушити в духовці. Буквально 1-2 хв.


3. Картопляні чіпси

800 г картоплі
3 ст.л оливкової олії
2 цівки каєнського перцю
1/4 ч.л молотої солодкої паприки
сіль, перець

Картоплю нарізуємо шматочками по 2-3 мм товщиною. Додаємо олію та спеції, перемішуємо. Викладаємо в один шар на деко. Підсушуємо при 200 градусах.




Смакуйте 

Немає коментарів: