01.04.14

Домашній сир

1. Не впевнена що я до кінця зрозуміла процес, але результат дуже смачний, хоча трохи і не тієї консистенції. 

500 г жирного зернистого сиру 
500 мл молока 
50 г вершкового масла 
0,5 ч. л соди 
яйце 

Молоко з сиром змішуємо в широкій каструлі і, помішуючи дерев'яною ложкою, даємо закипіти і кип'ятимо на маленькому вогні 10-15 хв.


                          

Проціджуємо вміст каструлі.




Змішати розтоплене вершкове масло, соду і яйце.



Додати туди сир. Проварюємо масу 5 хв. Якщо стане сильно просихати, то можна додати трохи сироватки. Коли сир стане жовтуватим зняти з вогню.



Перекладаємо сир в сито і відправляємо в холодильник. Через кілька годин сир готовий.


Повернулася знов до цього сиру. На цей раз робила без яйця. На мою думку вийшло краще. Сир був більш однорідним. 




2. Ще знайшла спосіб приготування дуже ніжного і смачного сиру. 

2 л молока 
400 г сметани 
6 яєць 
сіль 

Молоко з сіллю поставити на вогонь. Тим часом змішати яйця зі сметаною. Коли молоко закипить, зменшити вогонь і влити суміш. Проварити 6-8 хв, весь час помішуючи, що б відокремилася сироватка. Процідити і поставити під прес на 4-6 годин в холодильник.



В цей сир замість сметани можна додати 1 л кефіру та додати різної зелені, приправ, часник. 


Сир "Маскарпоне"

400 мл вершків чи домашньої сметани
1 ч.л лимонного соку

Кладемо вершки на водяну баню, постійно помішуємо та доводимо майже до кипіння. Знімаємо з водяної бані та додаємо лимонний сік. Ставимо знову на вогонь, коли вершки загуснуть (15-20 хв). Проціджуємо під вантажем. Зранку буде готовий сир.


Сир з кефіру 

Це найпростіший спосіб зробити домашній сир. Пакет кефіру заморозити. Потім розморозити в друшляку, перекладеним марлею, залишити на ніч. Виходить ніжний сир.



Італійський сир

400 мл молока
500 мл кефіру
яйце
базилік, орегано, паприка, сіль

Кип'ятимо молоко. Змішуємо кефір та яйце. У кипляче молоко вливаємо яєчно - кефірну суміш та додаємо спеції. Відціджуємо пластівці та ставимо на ніч під прес.


Сир

1,5 л молока
1 ч.л цукру
1 ч.л солі
2-3 ст.л винного, яблучного оцту або лимонного соку

Молоку дати закипіти. Додати цукор та сіль. Влити оцет та перемішати. Коли утворяться пластівці, відцідити їх.

                         

Сир з кисляку

Кисле молоко гріти поки не відділяться пластівці, процідити.



Смакуйте 

Немає коментарів: