31.03.14

Салати з редькою або редисом

                       

Для мене редька і редис в салатах взаємозамінні і я намагаюся готувати з них різні салати. Ось пару з них.

Салат "Шахи"

Для 1-го салату: 1 банка тунця у маслі, 2 варені картоплини, 1 варена морква, 1 варене яйце, зелень кропу, майонез.

Картоплю та моркву натерти змішати з розім"ятим тунцем, добавити подрібнене яйце, нарізану зелень кропу, посолити за заправити майонезом.

Для 2-го салату: пучок червоної редиски, пучок зеленої цибулі, 1 варене яйце, майонез.

Редис натерти на тертці,  добавити подрібнене яйце, нарізану зелену цибулю, посолити, заправити майонезом.

Викласти салати по черзі на тарілку.


1 редька або 2 пучка редиски 
4 яйця 
2 ст. л рослинного масла 
1/2 консервованої квасолі або кукурудзи 
1/3 стручка болгарського перцю за бажанням 
зелень 
перець 
сіль 


Яйця відварити і натерти на тертці. Додати терту редьку, кукурудзу, подрібнений перець, зелень. Посолити, поперчити, заправити.



400 г редьки 
1 морква 
50 г горіхів 
2 зубчики часнику 
1/3 ч. л цедри лимона 
2 ч. л соку лимона 
1 ст. л соєвого соусу 
перець 
кінза суха 
50 мл рослинного масла 

Моркву і редьку натерти. Горіхи і часник подрібнити, додати до овочів. Додати спеції, соєвий соус, сік, цедру, олію. Перемішати.



Цей салат дуже простий і, думаю, багато хто його знає і робить. Це редиска з яйцем. Редис можна порізати кружечками або квадратами (якщо у вас як і в нас виростає замість редису буряк) або натерти на тертці. З'єднати з подрібненим яйцем. Заправити улюбленою заправкою, посолити, поперчити, можна додати зелень.



пучок редиски 
100 г твердого сиру 
2 домашні сосиски, копчені ковбаски, мисливські ковбаски 
3-4 оливки 

Все подрібнюємо, солимо, перчимо, заправляємо улюбленою заправкою.



По-корейські. 

0,5 кг редису або редьки 
2 зубчики часнику 
вершкове масло 
зелена цибуля 
кунжут 
1 ч. л червоного перцю 

Редьку натерти соломкою, часник подрібнити. Розігріти 1 ст. л вершкового масла з 3 ст. л оцту. Тушкувати редьку з часником до м'якості. Охолодити, додати ошпарений різаний зелений лук, кунжут, перець.



Салат " Загадка"

Це 2 рецепта схожих салатів з яловичиною і редькою .

2 цибулини
1 редька
350 г відвареної яловичини
2 варених яйця
перець , сіль

Натерту редьку залити окропом на 10-15 хв і віджати. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити. Яловичину порвати на волокна , яйця нарізати скибочками. Посолити , поперчити , заправити .




редька
300 г м'яса
морква або шматочок гарбуза
цибулина
2 яйця
2 ст. л води
сіль , перець , майонез

Всі овочі натерти на тертці для корейської моркви . Редьку посолити і віджати. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити. М'ясо розпустити на волокна. Яйця розмішати з водою і підсмажити тонкі млинчики . Нарізати соломкою. Все змішати , посолити , поперчити і заправити майонезом.


З яйцем 

1 пучок редиски 
5 великих печериць 
3 помідори 
3 яйця 
пучок зеленої цибулі (у мене не було) 
головка салату 
4 ст. л майонезу 
перець 
сіль 

На велике пласке блюдо викладіть листя салату. Зверху суміш з тонко порізаних редису, грибів і зелені. Викладіть четвертинки помідорів та яєць. Полийте майонезом, посоліть, поперчіть.
 



Смакуйте 

Немає коментарів: