Для мене редька і редис в салатах взаємозамінні і я намагаюся готувати з них різні салати. Ось пару з них.
Салат "Шахи"
Для 1-го салату: 1 банка тунця у маслі, 2 варені картоплини, 1 варена морква, 1 варене яйце, зелень кропу, майонез.
Картоплю та моркву натерти змішати з розім"ятим тунцем, добавити подрібнене яйце, нарізану зелень кропу, посолити за заправити майонезом.
Для 2-го салату: пучок червоної редиски, пучок зеленої цибулі, 1 варене яйце, майонез.
Редис натерти на тертці, добавити подрібнене яйце, нарізану зелену цибулю, посолити, заправити майонезом.
Викласти салати по черзі на тарілку.
1 редька або 2 пучка редиски
4 яйця
2 ст. л рослинного масла 1/2 консервованої квасолі або кукурудзи
1/3 стручка болгарського перцю за бажанням
зелень
перець
сіль
Яйця відварити і натерти на тертці. Додати терту редьку, кукурудзу, подрібнений перець, зелень. Посолити, поперчити, заправити.
400 г редьки
1 морква
50 г горіхів
2 зубчики часнику
1/3 ч. л цедри лимона
2 ч. л соку лимона
1 ст. л соєвого соусу
перець
кінза суха
50 мл рослинного масла
Моркву і редьку натерти. Горіхи і часник подрібнити, додати до овочів. Додати спеції, соєвий соус, сік, цедру, олію. Перемішати.
Цей салат дуже простий і, думаю, багато хто його знає і робить. Це редиска з яйцем. Редис можна порізати кружечками або квадратами (якщо у вас як і в нас виростає замість редису буряк) або натерти на тертці. З'єднати з подрібненим яйцем. Заправити улюбленою заправкою, посолити, поперчити, можна додати зелень.
пучок редиски
100 г твердого сиру
2 домашні сосиски, копчені ковбаски, мисливські ковбаски
3-4 оливки
Все подрібнюємо, солимо, перчимо, заправляємо улюбленою заправкою.
По-корейські.
0,5 кг редису або редьки
2 зубчики часнику
вершкове масло
зелена цибуля
кунжут
1 ч. л червоного перцю
Редьку натерти соломкою, часник подрібнити. Розігріти 1 ст. л вершкового масла з 3 ст. л оцту. Тушкувати редьку з часником до м'якості. Охолодити, додати ошпарений різаний зелений лук, кунжут, перець.
Салат " Загадка"
Це 2 рецепта схожих салатів з яловичиною і редькою .
2 цибулини
1 редька
350 г відвареної яловичини
2 варених яйця
перець , сіль
Натерту редьку залити окропом на 10-15 хв і віджати. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити. Яловичину порвати на волокна , яйця нарізати скибочками. Посолити , поперчити , заправити .
редька
300 г м'яса
морква або шматочок гарбуза
цибулина
2 яйця
2 ст. л води
сіль , перець , майонез
Всі овочі натерти на тертці для корейської моркви . Редьку посолити і віджати. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити. М'ясо розпустити на волокна. Яйця розмішати з водою і підсмажити тонкі млинчики . Нарізати соломкою. Все змішати , посолити , поперчити і заправити майонезом.
1 пучок редиски
5 великих печериць
3 помідори
3 яйця
пучок зеленої цибулі (у мене не було)
головка салату
4 ст. л майонезу
перець
сіль
На велике пласке блюдо викладіть листя салату. Зверху суміш з тонко порізаних редису, грибів і зелені. Викладіть четвертинки помідорів та яєць. Полийте майонезом, посоліть, поперчіть.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар