13.04.14

Десерт "Трюфеля"

1. На крихті 

3ст. л вершкового масла 
1ч. л цукру 
90г подрібненого мигдалю 
2ч. л какао-порошку 
60г будь-якого печива 
кілька крапель апельсинового соку 
кокосова стружка 

Для нашої сім'ї ласунів кількість продуктів я збільшую. 

Розітріть масло з цукром до утворення пишної маси. 


Додайте мигдальні горіхи і какао, добре збийте.


Покладіть подрібнене печиво, для аромату - апельсиновий сік. Ще для аромату можна додати ром або херес, але я так ніколи не робила. 


Вимісить масу, розкачайте її в джгут, розріжте на однакові шматочки. Надайте їм форму кульок, обваляйте в шоколадній або кокосовій стружці і охолодіть.


2. На шоколаді 

325 г улюбленого шоколаду 
1/2 скл подрібнених волоських горіхів 
1/4 скл домашньої сметани 
1/2 ч. л мускатного горіха 
1/4 скл цукрової пудри 
1/4 ч. л кориці 
можна додати трохи вершкового масла

Розтопити шоколад на водяній бані, додати волоські горіхи, сметану, половину мускатного горіха. Дати охолонути і поставити в холодильник, що б маса загусла. Тут головне не проморгати момент, що б маса не задубіла, а була такою, що її легко формувати. На це йде приблизно 2 години. Скачати з маси кульки і обваляти їх в суміші цукрової пудри, кориці і мускатного горіха.




У середину цукерок можна покласти родзинки чи цілий горішок.


Та обваляти лише у какао. Тоді вони залишаться приємного шоколадного кольору.


Смакуйте 

Немає коментарів: