1. На крихті
3ст. л вершкового масла
1ч. л цукру
90г подрібненого мигдалю
2ч. л какао-порошку
60г будь-якого печива
кілька крапель апельсинового соку
кокосова стружка
Для нашої сім'ї ласунів кількість продуктів я збільшую.
Розітріть масло з цукром до утворення пишної маси.
Додайте мигдальні горіхи і какао, добре збийте.
Покладіть подрібнене печиво, для аромату - апельсиновий сік. Ще для аромату можна додати ром або херес, але я так ніколи не робила.
Вимісить масу, розкачайте її в джгут, розріжте на однакові шматочки. Надайте їм форму кульок, обваляйте в шоколадній або кокосовій стружці і охолодіть.
2. На шоколаді
325 г улюбленого шоколаду
1/2 скл подрібнених волоських горіхів
1/4 скл домашньої сметани
1/2 ч. л мускатного горіха
1/4 скл цукрової пудри
1/4 ч. л кориці
можна додати трохи вершкового масла
Розтопити шоколад на водяній бані, додати волоські горіхи, сметану, половину мускатного горіха. Дати охолонути і поставити в холодильник, що б маса загусла. Тут головне не проморгати момент, що б маса не задубіла, а була такою, що її легко формувати. На це йде приблизно 2 години. Скачати з маси кульки і обваляти їх в суміші цукрової пудри, кориці і мускатного горіха.
Смакуйте 
3ст. л вершкового масла
1ч. л цукру
90г подрібненого мигдалю
2ч. л какао-порошку
60г будь-якого печива
кілька крапель апельсинового соку
кокосова стружка
Для нашої сім'ї ласунів кількість продуктів я збільшую.
Розітріть масло з цукром до утворення пишної маси.
Додайте мигдальні горіхи і какао, добре збийте.
Покладіть подрібнене печиво, для аромату - апельсиновий сік. Ще для аромату можна додати ром або херес, але я так ніколи не робила.
Вимісить масу, розкачайте її в джгут, розріжте на однакові шматочки. Надайте їм форму кульок, обваляйте в шоколадній або кокосовій стружці і охолодіть.
2. На шоколаді
325 г улюбленого шоколаду
1/2 скл подрібнених волоських горіхів
1/4 скл домашньої сметани
1/2 ч. л мускатного горіха
1/4 скл цукрової пудри
1/4 ч. л кориці
можна додати трохи вершкового масла
Розтопити шоколад на водяній бані, додати волоські горіхи, сметану, половину мускатного горіха. Дати охолонути і поставити в холодильник, що б маса загусла. Тут головне не проморгати момент, що б маса не задубіла, а була такою, що її легко формувати. На це йде приблизно 2 години. Скачати з маси кульки і обваляти їх в суміші цукрової пудри, кориці і мускатного горіха.
У середину цукерок можна покласти родзинки чи цілий горішок.
Та обваляти лише у какао. Тоді вони залишаться приємного шоколадного кольору.

Немає коментарів:
Дописати коментар