13.04.14

Саціві

тушка курки 1,5кг
500 г волоських горіхів
3 зуб часнику
1 маленька цибулинка
3 яйця
сіль, кориця, червоний перець, суха зелень
винний, або яблучний оцет 1/2 ст.л

Тушку залити приблизно 2 л води та варити на помірному вогні приблизно 50-60 хв. Покласти курку грудкою донизу на деко.


Запекти до готовності, періодично поливаючи соком або бульйоном. Або можна підсмажити на пательні.


Курку порізати на невеликі шматки. Горіхи подрібнити у блендері. Добавити роздавлений часник, суху зелень, червоний перець, молоті корицю та гвоздику, жовтки, мілко порізану цибулю.


Додати стільки бульйону, щоб вийшла кашиця консистенції сметани.


Цю кашицю протерти через сито. Вийде жидка горіхова маса. Залишок можна викинути.


Поставити масу на вогонь і, як тільки з'являться перші бульбашки, зняти з вогню. Додати шматки м'яса. Коли страва охолоне додати оцет та сіль за смаком. Їсти холодною.


Смакуйте 

Немає коментарів: