28.04.14

Торт "Фруктовий етюд"


0,5 л сметани 
3ст. л желатину 
2скл цукру 
1кг домашнього сиру 
по 1 ківі, банану, персику, шматочок дині (фрукти можна брати будь-які і в будь-якій кількості, у мене їх було небагато) 
100г тертого шоколаду 

З'єднайте желатин зі сметаною і залиште на дві години. Потім поставте на маленький вогонь, і не доводячи до кипіння, всипте 1скл цукру і перемішайте. Зніміть з плити. Додайте збитий з цукром, що залишився, сир і ще раз збийте. Викладіть шарами сирно-сметану масу і нарізані часточками фрукти. Верхній шар сирна маса. Посипте шоколадом. Охолодіть протягом години і подавайте на стіл.

                          

Також для торта можна виготовити цікавий корж. У цей раз я перевертала торт, тому поверх сиру я виклала горіхи та тертий шоколад. Можна додати фрукти. Залити соком з розведеним желатином. Дати застигнути та перевернути готовий торт.


В якості коржа можна використовувати перетерти житні сухарі з сухофруктами. На склянку сухарів 1,5 скл сухофруктів.


Або перекрутити фініки чи родзинки з будь-якими горіхами. Такий корж слід утрамбувати на дні форми. 


500 г сиру
500 г йогурта
1 кг 250 г ягід
2 вафельних коржа
зернятка соняшника
2,5 пакета желатину
1 скл цукру
1-2 скл будь-якого соку

1 кг ягід відваріть та додайте 1/2 цукру (решта ягід, якщо бажаєте, піде на прикрашання). Всипте 1/2 желатину та перемішайте. Сир змішайте з йогуртом.. Решту желатину також розділіть на 2 частини. 1 частину розчиніть у невеликій кількості води та додайте до сиру разом з цукром. На дно форми викладіть 2 коржі. Зверху вилийте ягідну масу та дайте їй застигнути. Далі викладіть сирну масу. Решту желатину розведіть у соці. Залийте сирну масу та дайте застигнути. Прикрасьте готовий торт зернятками та ягідками.


Смакуйте 

Немає коментарів: