1. Яєчний соус
На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю і вимкнути. Коли сковорода трохи охолоне, вбити яйце. Яйце має злегка схопитися. Соус має вийти рідким.
2. Овочевий соус з шматочками м'яса
На пательні тушкувати до готовності шматочки м'яса. Додати до нього томатний соус або шматочки помідорів разом з соусом. Тушкувати пару хвилин.
Дуже смачно виходить якщо м'ясо тушкувати з цибулею і додати до нього трохи соєвого соусу і оцет. І про макарони не забувайте.
3. З бринзою

4. Макарони по-флотськи
На рослинному маслі підсмажити цибулю. Додати до нього тушонку або фарш. Тушкувати до готовності.
Фарш можна потушкувати з додаванням кетчупу зі смородини, він додає свій своєрідний смак.
Кабачок нарізати середнім кубиком. З сіллю і спеціями обсмажити. Додати трохи води і тушкувати під кришкой 10-15 хв. До кабачку додати макорони, сметану перемішати. Не знімаючи з вогню, додати 50г тертого твердого сиру, накрити кришкою і вимкнути.
Тертий кабачок тушкувати з соєвим соусом під кришкою.
У готові макарони протерти сир, додати цукор і вершкове масло.
7. З паштетом
На рослинному маслі підсмажити розрізання й уздовж навпіл зубчик часнику. Викинути. Покласти туди ж пару ложок паштету, трохи тушкувати. Додати макарони. Якщо, виходить сухувато, то можна додати в паштет води з макаронів.
8. З овочами.
На рослинному маслі згасити будь-які овочі на ваш смак. Ми любимо з цибулею, помідорами і перцями.
У сковороді розігріваємо олію. Зубчик часнику розрізаємо вздовж навпіл і обсмажуємо його з двох сторін в маслі. Далі викидаємо його, він нам не знадобиться. Варена шматочок гарбуза мнем виделкою і закидаємо в масло, потім готові макарони, зверху посипаємо зеленню кропу.
У сковороді розігріваємо оливкове масло. 3 зубчики часнику дрібно нарізаємо і обсмажуємо в маслі. Солимо, перчимо, додаємо трохи води (3ст. л) і все це тушкуємо на маленькому вогні хв 5. Знімаємо з вогню, додаємо порізані соломкою маслини без кісточок і макарони, посипаємо рубаною петрушкою.
11. Макарони з ковбасою
300г макаронних виробів
250г білокачанної капусти
2 стручки солодкого перцю
300г ковбаси
3ст. л оливкової олії
2ст. л гірчиці
4ст. л яблучного оцту
паприка
зелений лук.
Макарони відварити і 1/2 чашки відвару залишити. Капусту тонко нашаткувати і 4 хв бланшувати в підсоленій воді. Перець нарізати пір'ям, ковбасу - кружечками і змішати з капустою. Рослинна олія змішати з оцтом, гірчицею і макаронним відваром. Посолити, поперчити і приправити меленою паприкою. Все змішати з макаронами і посипати зеленою цибулею.
12. З грибо-м'ясним фаршем.
Вся принадність цього варіанту у фарші. Я просто перемелюю гриби з невеликою кількістю м'яса або без нього в комбайні. Просто роблю такий фарш і обсмажую його на сковороді. Можна додати трохи томатної пасти або сметани. Потім додаю готові макарони і зелень.
13. З грибами і сиром.
Підсмажити дрібно порізані гриби, можна з цибулею. Додати натертий на дрібній тертці сир і макарони. Посипати зеленню.
14. З квашеної капусти
Підсмажити цибулю, можна на салі, додати квашену капусту, трохи зтушкувати, потім макарони, зелень, сир.
15. З грибами
400 г макаронів
250 г печериць
морквина
зелена цибуля
2 ст. л оцту
петрушка
маринований або свіжий перець
8 маслин
сіль, перець
Макарони відварити. Овочі тонко порізати, підсмажити (якщо берете маринований перець, то його просто додають в кінці). Додати гриби, оцет і зелень. Тушкувати 15 хв. Змішати з макаронами, посипати маслинами і петрушкою.
16 З баклажанами і помідорами
200 г макаронів
6 помідор
2 баклажана
2 яйця
3 ст. л борошна
молоко
лук
часник
сир
сіль
перець
Макарони зварити. З баклажан зняти шкірку і натерти. Тушкувати на оливковій олії разом з подрібненою цибулею, часником і порізаними кільцями помідорами. Яйця збити з молоком і борошном, посолити, поперчити і перемішати з баклажанами, відразу вимкнути. Додати макарони, сир.
17 Сметанний
На пательні підсмажила 2-3 ст. л борошна додала до неї бульйон, розмішати, що б не було грудок. Додала сметану і довела до кипіння. Можна додати часник. Такий соус можна використовувати не тільки до макаронів.
18 З креветками
Часник, перець кільцями і м'ясо креветок обсмажити хвилини 4. Потім додати 300 г помідор без шкірки (розім'ятих виделкою) і тушкувати 10 хв. Додаємо макарони.
19. З рибними консервами.
Додати до зварених макарон розім'яту рибну консервну, твердий сир, нарізані оливки та зелень.
20. З грудинкою
200 г сиру
цибулина
200 г грудинки копченої
паприка, сіль, перець
Підсмажити цибулю з грудинкою, додати спеції. Далі додати макарони та сир. Перемішати.
21. З "кетчупом"
На пательні розігріти томатну пасту (3 ст.л), додати смородиновий "кетчуп" (3-5 ч.л) та трохи сметани. Тушкувати декілька хвилин. Якщо соус виходить загустим додати води, у якій варяться макарони. Додати макарони та перемішати.
22. З зеленню
На розігрітій олії обсмажити зубчик часнику, розрізаний навпіл. Викинути. Додати подрібнену зелень (рукола, базилік, петрушка та будь яку за смаком) та макарони.
23. З соусом песто
Зробити соус песто з додаванням кваску, грецьких горіхів та сиру та додати його до макаронів.
24. З горіхами
Волоські горіхи подрібнити до стану крихти та поєднати разом з подрібненим часником та петрушкою. Трохи підсмажити на пательні. Додати вершки та гарно потушити. Додати сіль, перець, паприку.
До рибного бульйону додати трохи розведеного крохмалю та загустити.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар