29.04.14

Соуси до макаронів


1. Яєчний соус 

На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю і вимкнути. Коли сковорода трохи охолоне, вбити яйце. Яйце має злегка схопитися. Соус має вийти рідким.


2. Овочевий соус з шматочками м'яса 

На пательні тушкувати до готовності шматочки м'яса. Додати до нього томатний соус або шматочки помідорів разом з соусом. Тушкувати пару хвилин.



Дуже смачно виходить якщо м'ясо тушкувати з цибулею і додати до нього трохи соєвого соусу і оцет. І про макарони не забувайте.



3. З бринзою 

Перець чилі або болгарський порізати соломкою і обсмажити 2-3 хв в рослинній олії. Бринзу розім'яти виделкою. 1/3 бринзи розчинити в 100мл води з макаронів. Все це додати до макарони. 

                           

4. Макарони по-флотськи 

На рослинному маслі підсмажити цибулю. Додати до нього тушонку або фарш. Тушкувати до готовності.



Фарш можна потушкувати з додаванням кетчупу зі смородини, він додає свій своєрідний смак.


5. Соус з кабачками 

Кабачок нарізати середнім кубиком. З сіллю і спеціями обсмажити. Додати трохи води і тушкувати під кришкой 10-15 хв. До кабачку додати макорони, сметану перемішати. Не знімаючи з вогню, додати 50г тертого твердого сиру, накрити кришкою і вимкнути.



Тертий кабачок тушкувати з соєвим соусом під кришкою.


6. З сиром. 

У готові макарони протерти сир, додати цукор і вершкове масло.



7. З паштетом 

На рослинному маслі підсмажити розрізання й уздовж навпіл зубчик часнику. Викинути. Покласти туди ж пару ложок паштету, трохи тушкувати. Додати макарони. Якщо, виходить сухувато, то можна додати в паштет води з макаронів.



8. З овочами. 

На рослинному маслі згасити будь-які овочі на ваш смак. Ми любимо з цибулею, помідорами і перцями.



9. Гарбузовий соус. 

У сковороді розігріваємо олію. Зубчик часнику розрізаємо вздовж навпіл і обсмажуємо його з двох сторін в маслі. Далі викидаємо його, він нам не знадобиться. Варена шматочок гарбуза мнем виделкою і закидаємо в масло, потім готові макарони, зверху посипаємо зеленню кропу.



10. Соус з оливками. 

У сковороді розігріваємо оливкове масло. 3 зубчики часнику дрібно нарізаємо і обсмажуємо в маслі. Солимо, перчимо, додаємо трохи води (3ст. л) і все це тушкуємо на маленькому вогні хв 5. Знімаємо з вогню, додаємо порізані соломкою маслини без кісточок і макарони, посипаємо рубаною петрушкою.



11. Макарони з ковбасою 

300г макаронних виробів 
250г білокачанної капусти 
2 стручки солодкого перцю 
300г ковбаси 
3ст. л оливкової олії 
2ст. л гірчиці 
4ст. л яблучного оцту 
паприка 
зелений лук. 

Макарони відварити і 1/2 чашки відвару залишити. Капусту тонко нашаткувати і 4 хв бланшувати в підсоленій воді. Перець нарізати пір'ям, ковбасу - кружечками і змішати з капустою. Рослинна олія змішати з оцтом, гірчицею і макаронним відваром. Посолити, поперчити і приправити меленою паприкою. Все змішати з макаронами і посипати зеленою цибулею.



12. З грибо-м'ясним фаршем. 

Вся принадність цього варіанту у фарші. Я просто перемелюю гриби з невеликою кількістю м'яса або без нього в комбайні. Просто роблю такий фарш і обсмажую його на сковороді. Можна додати трохи томатної пасти або сметани. Потім додаю готові макарони і зелень. 



13. З грибами і сиром. 

Підсмажити дрібно порізані гриби, можна з цибулею. Додати натертий на дрібній тертці сир і макарони. Посипати зеленню.



14. З квашеної капусти 

Підсмажити цибулю, можна на салі, додати квашену капусту, трохи зтушкувати, потім макарони, зелень, сир.



15. З грибами 

400 г макаронів 
250 г печериць 
морквина 
зелена цибуля 
2 ст. л оцту 
петрушка 
маринований або свіжий перець 
8 маслин 
сіль, перець 

Макарони відварити. Овочі тонко порізати, підсмажити (якщо берете маринований перець, то його просто додають в кінці). Додати гриби, оцет і зелень. Тушкувати 15 хв. Змішати з макаронами, посипати маслинами і петрушкою. 



16 З баклажанами і помідорами 

200 г макаронів 
6 помідор 
2 баклажана 
2 яйця 
3 ст. л борошна 
молоко 
лук 
часник 
сир 
сіль 
перець 

Макарони зварити. З баклажан зняти шкірку і натерти. Тушкувати на оливковій олії разом з подрібненою цибулею, часником і порізаними кільцями помідорами. Яйця збити з молоком і борошном, посолити, поперчити і перемішати з баклажанами, відразу вимкнути. Додати макарони, сир.



17 Сметанний 

На пательні підсмажила 2-3 ст. л борошна додала до неї бульйон, розмішати, що б не було грудок. Додала сметану і довела до кипіння. Можна додати часник. Такий соус можна використовувати не тільки до макаронів.



18 З креветками 

Часник, перець кільцями і м'ясо креветок обсмажити хвилини 4. Потім додати 300 г помідор без шкірки (розім'ятих виделкою) і тушкувати 10 хв. Додаємо макарони.




19. З рибними консервами.

Додати до зварених макарон розім'яту рибну консервну, твердий сир, нарізані оливки та зелень.


20. З грудинкою

200 г сиру
цибулина
200 г грудинки копченої
паприка, сіль, перець

Підсмажити цибулю з грудинкою, додати спеції. Далі додати макарони та сир. Перемішати.


21. З "кетчупом"

На пательні розігріти томатну пасту (3 ст.л), додати смородиновий "кетчуп" (3-5 ч.л) та трохи сметани. Тушкувати декілька хвилин. Якщо соус виходить загустим додати води, у якій варяться макарони. Додати макарони та перемішати.


22. З зеленню

На розігрітій олії обсмажити зубчик часнику, розрізаний навпіл. Викинути. Додати подрібнену зелень (рукола, базилік, петрушка та будь яку за смаком) та макарони.



Зробити соус песто з додаванням кваску, грецьких горіхів та сиру та додати його до макаронів.


24. З горіхами

Волоські горіхи подрібнити до стану крихти та поєднати разом з подрібненим часником та петрушкою. Трохи підсмажити на пательні. Додати вершки та гарно потушити. Додати сіль, перець, паприку.


25. З рибним бульйоном

До рибного бульйону додати трохи розведеного крохмалю та загустити.

 
Смакуйте 

Немає коментарів: