15.04.14

Фруктові салати

Фруктові салати - смачний та легкий спосіб побалувати себе. Будь-яке сполучення фруктів зазвичай заправляю склянкою кефіру, йогурту або сметани.


Але іноді я  заправляю салат заварним кремом. Для цього на 0,5 скл молока беру 0,5 скл цукру, 3 ст. л борошна і 2 яйця. Усе змішую і доводжу до кипіння на повільному вогні, весь час збиваючи вінчиком

                           

До речі непогано звучить у фруктовому салаті майонез. Зазвичай я з'єдную груші, сливи, консервовану кукурудзу, зелень. Але з поєднанням можна експериментувати.



Можна до таких салатів додавати терту моркву, горіхи, родзинки, сік лимона. 



Гарним доповненням салату є кокосова стружка. Це була для мене своєрідним відкриттям, не дивлячись на те, що ідея логічна.



Ідея для морозива. Фруктовий салат можна розкласти по формочках, вставити палички і заморозити.




До речі нещодавно, пробувала нове для себе поєднання: великий шматок стиглого кавуна кубиками або кульками + гроно не надто великого білого винограду, розрізати ягідки вздовж + яблуко кубиками + невеликий шматочок сиру кубиками + 1/2 банки консервованої кукурудзи або 1 скл відвареної свіжої кукурудзи + 1 / 2 ст натурального йогурту. Виходить дуже смачно і соковито.  


Дуже смачні варіанти з желе. Вони за смаком схожі на торт "Бите скло". Для таких салатів потрібні: жирні вершки або сметана, желатин, наприклад по одному банану, яблуку, апельсину, 200 мл апельсинового соку, 3 ст. л цукрової пудри. 

Сік, желатин і цукор змішати. Желатин розчинити. Вилити все у форму і дати застигнути. Потім акуратно викласти желе на тарілку. А зверху викласти суміш фруктів сметани і цукру.



Зима не привід відмовлятися від фруктових салатів. Їх можна готувати з сухофруктів, може вийти навіть смачніше. 300 г улюблених сухофруктів замочіть на ніч 200 мл фруктового соку. Вранці, не зливаючи сік, подрібніть сухофрукти, апельсин і повернути все до соку. Додайте трохи сметани, кефіру або йогурту.



Смакуйте. 

Немає коментарів: